Nötr Akım Sorunu ?

teampeak

Üye
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
21
Puanları
1
Arkadaşlar merhabalar;

Konuyu yanlış yerde açtıysam özür dilerim...Benim bir sorunum var elektrik teknisyeni arkadaşlardan sorunum ile ilgili destek rica edecektim.

Bir müşterime verdiğim NVR kayıt cihazı IP66 saha kabinetin içinde dışarıda duruyordu şantiyeye kamera kurulumu yapmıştım.Elektrik ve internetide şantiyenin hemen yakınındaki bir AVM'deki işyerinden aldık.Bizim saha kabinet su geçirmiş ve şuan NVR kayıt cihazı yanmış durumda.Teknik servis formuna bizim kabinet dandik çıktı su almış desek müşteri ile sorun yaşarım.Arızanın giderimi tarafımızdan karşılanacak ama servis formuna elektrik ile ilgili bir arıza yazmam gerekiyor.Bir arkadaşım nötr gelmemiş yaz dedi ama doğru olurmu.NVR direk 220 v ile çalışıyor elektriğide normal prizden aldık ama erkek fiş yaparak sizden ricam kayıt cihazını elektrik ile yanıdığını nasıl yazabiliriz.Birde yer AVM ona göre yazalım.Prizde sıva üstü priz sonradan yapılmış birşey....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kendinizin yazdigi hikayeye kendinizi mi inandirmaya calisiyorsunuz?
 
Kendinizin yazdigi hikayeye kendinizi mi inandirmaya calisiyorsunuz?

Bu sizi ilgilendiriyormu ? Sadece teknik bilgiye ihtiyacım olduğunu ve nasıl bir rapor yazabilirim onu sordum.Bir konu açıp polemik yaratmanın nasıl olduğunu değil.Eğer bilginiz var ise yardımcı olur,yada olmaz geyik yapmazsınız.
 
Olmayan birseyin teknik aciklamasi da olmaz aradaki ince cizgiyi kaciriyorsunuz. Amacim ne polimik nede geyik zira " geyik" teriminden hic hazetmem.!!
 
Ya o değilde bir elektronik ürünü uzun süre nötr olmadan çalıştırırsak ne olur...
 
Mustari teknik detayi nerden bilecek. Yazin bir rapor yapin degisimi sonucta musteriyi memnun edin yok eger illa teknik bilgi yazmam gerekli musteri isi biliyo dersenizde bence musterinize yanlis bilgi aktarmayin sonuc daha vahim olabilir

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ya o değilde bir elektronik ürünü uzun süre nötr olmadan çalıştırırsak ne olur...

Toprak hattı gelen cihazlarda bu çok riskli olur.Örneğin masaüstü pc psu'su ise bu cihaz,boşta iken de şebekeden sızıntı akımı çeker.Toprak hattı ve fazın makine kapalı olduğu halde devamlı geldiği bu türden mak. ve cihazlarda da (Çamaşır makinesi,elektrikli şofben,bulaşık makinesi,vb.) keza ayni sızıntı akımı yine oluşabilir.NVR kayıt cihazı toprak hattı olmadığı halde,su gelip gövdesi ıslanmış olmasıyla,su ile çalışan,toprak hattı olan ve faz-toprak etkileşmesi ile ortaya çıkan benzer riskli durumla yine benzer şartta karşılaşmış olur.Yani bu şartta,iç ıslanma olduğu anda, sadece bu riskli durumuna gelip bozulma durumu da oluşmuştur.Gerekçe olarak isterseniz ve müşteri detay istiyorsa bunu da açıkça belirtebilirsiniz.Sanırım kendi açınızdan duymak istediğiniz cevap (Yanma gerekçesi olarak) yalnızca bu olmalıdır diye de düşündüm.

Not: Ancak bu gerekçeyi belirtirken de elektriği fazdan değil de sadece nötr'den kesip kapattığınız ve o şeklide bıraktığınız için de,bir emniyet tedbirini gözetmediğiniz (Adli anlamda bir tedbirsizlik suçu olarak adı geçen suç şekli) için direk siz suçlu durumda görüneceğinizi (Fazın, afet,sel,su baskını,taşma,vb.olağanüstü olabilen doğal koşullarla,bu cihaz gövdesi içinde suyla direkt bir araya gelmesine de neden olmanız yüzünden) biliyor olmanız da gerekiyor.Çünkü sadece nötr hattınız bu cihaz içine girmiş olsaydı (Artık olan olmuştur,söylenecek çok fazla şey de yok bu durumda) cihazın su ile ıslanmasında bu denli hasar da hiç oluşmayacaktı.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,477
Mesajlar
917,885
Kullanıcılar
450,431
Son üye
n0ah

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst