nört bağlama gerekliliği

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar bazı cihazların kataloglarında sadece 3 faz bağlantısı yapılması gerektiği yazıyor.yani sisteme nötr ve toprak bağlama gerekliliğini neye göre belirleyeceğimiz konusunda ikilemde kaldım.aydınlatırsanız sewnirim.
 
üç faz bağlantısı demek 3 fazla beraber nötr ve toprak hattı ile bağlanan sistemi ifade eder. bazı sistemler için tek fazlı sistem deniliyor bu tür sisteme nötr toprak koymasak çalışırmı ? çalışmaz. her cihazın mutlaka nötr ve toprak hattı olması istenir.
 
zaten bağlayacağın alıcının üzerinde yazar mutlaka ona göre bağlarsın genelde 3 fazlı bağlanan sistemlerde nötr bağlanılmıyor ama alıcının gövdesi topraklanır
3 fazlı bir Asenkron motoru düşünürsek bu motor üç fazla çalışır yani sargılarına doğrudan 3 faz bağlanır nötr bağlamasan da olur fakat güvenlik açısından nötürü motorun gövdesine bağlarsın tabi nötürü motorun gövdesine bağlamanın yararlarının yanında birde sakıncaları var
 
Üç faz bu tip cihazların içinde genellikle izalasyon trafosu bulunduğu için nötr ucu bağlanmaz. Genellikle pano içinde 380/220 v veya 380/24 v gibi trafoları mevcuttur. Emniyet ve statik elektrik için toprak bağlantısı yapılır.
 
ykara arkadasın dedigi gibi izalasyon trafosu olan sistemlerde nötr ihtiyacı olmaz.Bu tip baglantılar genelde gemilerde kullanılır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,554
Kullanıcılar
450,140
Son üye
ankaraavukati

Yeni konular

Geri
Üst