MW 24 v trafo eksi uçta enerji var

bekirboz

Üye
Katılım
22 Eyl 2023
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
36
Mean Weel Lvp 100-24 trafom var arti ve eksi uçlarında kontrol kalemi ile enerji görmekteyim. Sebebi nedir. Ama trafo normal şekilde 24 v vermekte ledleri çalıştırmakta
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Mean Weel Lvp 100-24 trafom var arti ve eksi uçlarında kontrol kalemi ile enerji görmekteyim. Sebebi nedir. Ama trafo normal şekilde 24 v vermekte ledleri çalıştırmakta
Kontrol kalemi bir arıza tespit cihazı değildir. Ölçü aleti ile primer ve sekonder tarafı için ayrı ayrı gövde ( şase ) ile ölçüm yapın bir arıza şüpheniz varsa .
 
Son düzenleme:
Elektronik komponentli cihazlarla Şebeke akımını üzerinde taşıyan ve birbirlerine çok yakın olan AC kablolar elektromanyetik indüksiyonla statik (ölü) elektrik üretirler. PC PSU'ları toprak hatsız (girişine sadece faz ve nötr ucunu alıp) çalışırsa eğer metal gövdelerinde bir kontrol kalemi ucu temasında zayıf bir ışık (statik elektriği) gösterirler. Toprak hatsız redresör amaçlı kullanılan besleme (şebeke voltajı düşürücü) trafolarında da kontrol kalemiyle ölçülüp görüleni topraksız çalışan PSU' larda kontrol kalemi ucuyla görülenin aynisidir.

Bu nedenle statik elektriğin bloke edilmesi için besleme trafosu-redresör kullanımında trafo gövdesinin mutlaka toprak hattı ile topraklanıp topraklı fiş-prizle kullanımıyla statik elektriğin trafo gövdesinden toprak hattına deşarjı sağlanmış olur. Diğer türlü toprak hatsız kullanımlarda en küçük veya basit sırdan adaptörün bile + ve - kutuplarında kontrol kalemiyle statik elektrikle hafif yanma görülebilir, normaldir, elektrik gücü yoktur, el teması veya toprak temasında kaybolduğu için elektrik riskleri pek yoktur.

Şu anda kullandığınız trafolu redresör cihazının dış metal gövdesini ve trafo gövdesini sarı-yeşil renkli 3'lü kablodaki topraklı kablo bağlantısıyla ve topraklı fiş-topraklı prizle kullanırsanız + ve - uçların hiçbirinde statik elektriği kontrol kalemiyle bir daha göremezsiniz, çünkü oluşan ölü elektrik direk toprak hattına deşarj olup yok edilmiş olur.

Statik elektriği cihazlarda çalışırken giderebilmenin tek çaresi budur, yani toprak hattıyla gereken noktaları topraklayarak o şekliyle faz, nötr ve toprak hatlı olarak mutlaka kullanmaktır. Yalnızca faz nötr ile çalışan sıradan adaptörler, PC PSU'ları kontrol kalemi temasında statik elektriği mutlaka ama mutlaka zayıf da olsa gösterirler, bu durum elektromanyetik indüksiyonla oluşup kaçınılmazdır.

Bu ve buna benzer görülen olayların tek sorumlusu statik elektrik olup normal şebeke elektriği kaçağıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bazen prize adaptör fişinin çevrilip öbür kısmıyla takıldığında statik elektriğin veya elektrik kaçağı sandığınız elektriğin kaybolma durumu kuvvetle muhtemel olabilir, bu da çok normaldir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,739
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst