motorun tükettiği güç ölçümü

kabalacak

Üye
Katılım
17 Ağu 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar. benim bir ay içerisinde tükettiği gücü ölçmem gereken bir üretim süreci var ve bu süreçte kullanılan motorlar servo motorlar ve asenkron motorlar. bunlardan bazıları sürekli dur-kalk yapıyor. bu durumda motorların çektikleri akımlar dolayısıyla tükettikleri güçler değişiyor. acaba elimdeki ölçüm aletlerini osiloskop pens ampermetre gibi basit aletlerle kısıtlı tutarak nasıl ölçebilirim. buradan grafik görüp denklemiyle mi ölçmem gerekiyor acaba? tam olarak napabilirim bir akıl verebilecek, böyle işler daha önce yapmış kişiler varsa yardımcı olabilecek var mı acaba??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşım yapman gereken şey sayaç kullanmak motorların çektiği gücü böyle bulabilirsin bide sanırsam bazı ölçü aletlerinde zamana göre ortalama alma diye bi şey vardı ama emin değilim bundan aynı şekilde voltaj ve akımın 1 saatlik ortalamasını alırsan tabi güç faktörüde ölçülmek kaydı ile birer saatlik tablolar halinde güç toplamını bulabilirsin
 
bende chiller ünitesinin girişine 3akım trafosu ile bir meknik sayaç bağlamıştım en kolay çözüm budur bence
 
eğer komple makinanın aylık tüketimini ölçmek istiyorsan girişine bir analizör takman yeterli eğer ki her motorun ayrı ayrı tüketimlerini istiyorsan bazı sürücülerde (örneğin abb vs) böyle özellikleri mevcut. ben fabrikada departmen başına faturalandırma yaptığım için her tali panoda bir analizör bulunduruyorum.
 
En net çözüm analizör bağlamaktır. Çektikleri akımı ölçerek harcanan gücü bulabilirsin. İsteğine göre saatlik, aylık ortalamayı bulabilirsiniz.
 
Arkadaşlar kabalacak arkadaş sorusunu sormuş bir daha uğramamış foruma ama başka arkadaşlarında merakı olabilir.

Tedaş'ın elektrik satışında çift terimli tarife olarak adlandırılan tarife gurubu vardır.Aktif enerji birim fiatı normal tarifeye göre biraz ucuzdur ancak güç bedeli olarak bir bedel tahakkuk ettirilir.

Bu tarife grubu aynı güçle 24 saat çalışan tüketicilere toplam fatura tutarında avantaj sağlar. Ama bu tarifeyi seçerken Tedaş ile yapacağınız sözleşmede angaje olacağınız gücü iyi tesbit etmeniz gerekmektedir.

Bu faturalamaya esas gücün tesbiti için en iyi yöntem mümkünse analizör bağlamak ,bu imkanımız bulunmuyorsa satışa esas kombi sayacın 1.6.0 menüsünden istifade etmektir.

Burada yazılı değerin çarpanla çarpılması sonucu çıkan KW değeri tesisinizin 1 aylık faturalama dönemi içinde çektiğiniz güçlerin, 15 dakika aralıklı olarak tesbit edilmiş ortalama değeridir.. Ölçü aletleri ile yapacağımız tek tek hesaplamalar yanıltıcı olabilir.

Saygılar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,551
Mesajlar
918,474
Kullanıcılar
450,547
Son üye
sedaaksoypasa

Yeni konular

Geri
Üst