Motor kontrol devresi

Hayırlı akşamlar ustalarım.
Yeni tesis edilen bir fabrikaya kafesten yapılma asansör kurulumu yaptık. Fabrikanın üst kısmına erişim sağlayacağız. Motor kurulumu halatları frenleme sistemlerini yaptık. Sizden sorum şu fabrikanın zemin katında 2 adet start butonu yukarı ve aşşağıya gitmek için 1 adet ise stop butonu bu da durdurmak için aynı buton sisteminden yukarı katada yapacağız bu aşağıdaki butondan yukarı butonuna bastığımızda yukarıya yukarıya geldiğimizde ise switch sayesinde motoru durduracağız aşşağıya indiğimizde ise aşağıda bir switch motoru durduracak. Bu devrenin tasarımını yapabilir misiniz?
Teşekkürler…
Aşağıdaki devre 5 katlı olarak tasarlanmış. "Bilgi olarak" incelenebilir.
Ancak sayın @Under Ground 'un belirttiği üzere gerçek bir projede bu şekilde uygulanabilirliğine ne prosedür ne de yasalar izin verir.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/5-katlı-asansör-kumanda-devre-şeması.145816/#post-946197
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst