Motor Çok Geç Isınıyor Bu Ürünü Alsam ?

O zaman bende şöyle sorayım.

Bu sorunu araç çalıtığı sürece mi aynı yoksa ilk 10 - 15 dakika mı sorun oluyor. ilk 10 - 15 dakika motor ısınma süresidir. Bu süreçte ısınmama normal. ama bu süre geçtiği halde hala ısıtmıyor ise yukarıda anlatılan kontrollerin yapılması gerekiyor.

Ayrıca şuda önemli. Aracınız su soğutmalı. Bu ısıtmama sürecinde motor suyu sıcaklığı ( hararet ) kaç derecelerde seyrediyor. Bazı araçlarda termostatik vana bulunmaktadır. Sizdeki bu vana arızalı olup radyatör soğuk havalarda ilk ısınma çok daha geç oluyor olabilir.

Kolay gelsin.
evet 15 dk sonra hafif hafif ısıtıyor
 
15 dakika sonra hararet sıcaklığı kaç derece oluyor?

Bu sıcaklığa göre termostat mı arızalı kalorifer peteğinizdemi sıkıntı fikir verebilir.
 
15 dakika sonra hararet sıcaklığı kaç derece oluyor?
J7rr1n.png

Bu sıcaklığa göre termostat mı arızalı kalorifer peteğinizdemi sıkıntı fikir verebilir.

indir6345.jpeg

aracı zorlamadıktan sonra kolay kolay hararet yükselmiyor sebebini bilmiyorum..genelde 70lerde oluyor 80 90 oldumu fan açıyor..15 dk hafif ısı geldigi zman kaloriferden hararet resimdeki gibi 70in altında oluyor...
 
bende termostattan şüpeleniyorum...peki kaloriferin aracın çalışmasıyla birlikte ısıtması için termostad kaçlık olmalı ? komşumuzun 131 muratı var valla arabası karlar altındaydı temizledi aracı çalıştırdı yemin ediyorum 30 sn demedi kalorifer ısıtmaya başladı ben buna şaşıyorum..
 
70 derece aracı ısıtmak için iyi bir sıcaklık.

Kalorifer peteğinizi temizlettiyseniz kalorifer hattında bulunan musluk var. Bunu kontrol etmenizi yada ettirmenizi öneririm. Geçici olarak manual açabilir yada termostatı söküp direkt bağlayarak deneyebilirsiniz. Direkt bağladığınızda fanı çalıştırıp durdurarak içerisinin ısısını kontrol edebilirsiniz.

Termostat musluğundan emin olursanız yeni bir musluk taktırabilirsiniz.

Birde kalorifer peteğini temizlettiğinizden bahsettiniz. Sistemde hava yoktur umarım.

Kolay gelsin.
 
Merhaba termostatinizda sorun varmis izlenimi uyandirdibende ancak basimdan gecen bi olayi paylasayim. 79 model bmw aracimin kaloriferi hic isitmiyordu sanayide cok para istediler, corum kaloriferi sordum bana pahali geldi. Bende gittim herhangi bir marka aracin kalorifer petegini aldim sifir sonra 1,5 metre kalorifer hortumu aldim kalorifer vanasini iptal ettim arac uzerunde kalorifer petek hizasindan kesip eski petegi cikardim butun borularini yeniledim ancak isinma istedigim gibi olmadi meger kalorifer mekanizmasi dis havayi iceri direk veriyormus klapeleri eski oldugu icin zar zor havanin akis yonunu petekten gececek sekilde ayarladim gecen haftalarda İzmir de -7 derecede dahi mükemmel sicaklik elde ettim.yasadiklarimin fayda getirmesi dileklerimle, kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,950
Kullanıcılar
450,018
Son üye
nuranselimov93

Yeni konular

Geri
Üst