monitörler hakkında

Monitörde, 220 volt ac Şebeke girişinin geçme fişi (konnektörü) dışında kalan tüm geçme fişlerini bir bir çekerek, bu monitörün besleme katını boştayken ilk başta çalıştırın. Bu durumda eğer ledin ışığı standby'dan çıkıyor, röle çekip bırakmıyorsa, bu sıkıntı besleme katında değil beslediği diğer monitör katlarındadır. Diğer katların geçme fişlerini deneme-yanılma yoluyla sırayla takıp neticesine baktığınızda, hangi katı taktığınızda standby ışığı o anda sönüyorsa o kat sıkıntılıdır. Standby'ın sönmesine ve rölenin çekip bırakmasına o kat sebep oluyor demektir. O kat üzerindeki devre elemanlarını ölçerek ve sağlamlığını test ederek tamamiyle de onun üzerinde durmalısınız, bu son durumda. Kolay gelsin.
 
Benim bir defa benzer bir olay başıma gelmişti . Ya haberleşme kablosu yada güç kablosu yerinden oynamıştı. Sıkıştırdım düzelmişti.
 
Monitörde, 220 volt ac şebeke girişinin geçme fişi (konnektörü) dışında kalan tüm geçme fişlerini bir bir çekerek, bu monitörün besleme katını boştayken ilk başta çalıştırın. Bu durumda eğer ledin ışığı standby'dan çıkıyor, röle çekip bırakmıyorsa, bu sıkıntı besleme katında değil beslediği diğer monitör katlarındadır. Diğer katların geçme fişlerini deneme-yanılma yoluyla sırayla takıp neticesine baktığınızda, hangi katı taktığınızda standby ışığı o anda sönüyorsa o kat sıkıntılıdır. Standby'ın sönmesine ve rölenin çekip bırakmasına o kat sebep oluyor demektir. O kat üzerindeki devre elemanlarını ölçerek ve sağlamlığını test ederek tamamiyle de onun üzerinde durmalısınız, bu son durumda. Kolay gelsin.
teşekkür ederim güzel açıklamışsın,deneyeceğim.
 
İki adet 200 mf 200 volt kondansatör seri bağlandığında 100 mf 400 volt olur. 220 yerine 330 bende takmıştım sorun çıkmamıştı.
 
Benim bir defa benzer bir olay başıma gelmişti . Ya haberleşme kablosu yada güç kablosu yerinden oynamıştı. Sıkıştırdım düzelmişti.
Güç kablosu içten kırılıp da küçük arklar yaparsa veya 220 volt ac geçme konnektörünün içinden küçük arklar oluşmuşsa standby'daki bu yanıp sönmeler yine benzer şekliyle görülebilir, söylediğiniz gibi. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,695
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst