monitörler hakkında

hitachi

Üye
Katılım
15 Tem 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
ya arkadaşlar bir bilgisayara 2 adet monitörü aynı anda bağlamak mümkün bildiğim kadarıyla ancak 2 monitör tek bir monitör olarak kullanılabiliyor mu ? örneğin iki pencere açtık bunun birini tv kartının desteklediği program bir diğerini de internet browseri olduğunu farzedelim. 2 mon,törü yanyana koyduk. mouse imleci ile tv kartı programını alıp 1 monitöre sürükledik yani 1". monitörde tv izlemeye başladık ve ardındanda diğer monitörde internet browserimizi kullanmaya devam ettik. bu mümkün mü ? eğer mümkünse bunun için nasıl bir donanım ve yazılım gerekiyor ? ve bu donanım-yazılım ı nereden temin edebiliriz.
 
Evet dediğin şekilde iki monitörü tek bir monitör gibi görüntüleyebilrsin. Hatta bir monitör ve bir televizyonu bile bağlayabilirsin. Dediğin gibi dosyayı kaydırarak diğer ekrana sürükleyebiliyosun. Bu yeni bir sistem değil. Bi arkadaşım 3 yıl önce böyle bişi yapmıştı. Çokta şık olmuştu. Bunun için ekran kartının bu özelliği desteklemesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Yine bi inceleyim tekrar dönerim.
 
arkadaşlar merhaba ;
crt monitör var elimde ve bu sabah açılırken tik tak tik tak..... diye sesli uyarı vererek monitörün önündeki yeşil yanması gereken ışık yanıp sönüyor,ses te onu takip ediyor,neden olabilir acaba?
 
Besleme arızasından dolayı açılamıyordur.
 
güç rölesinden şüphelendim,olabilir mi ? sanki çekip bırakıyor gibi
 
Ondan öncesinde sıkıntı var yeteri gerilim gelmediğinden röleyi anlık çekebiliyor.
 
Monitörün besleme katının en başında, 220 vac 'nin köprü diyottan sonraki doğrultmada bağlı olduğu rezervuar (depo) elektrolitik kondansatörünün ayaklarında soğuk lehim veya bu kond.'ün kendisinde kuruma nedeniyle (kapasite düşüklüğüyle) dışarıya vereceği güçte bir güç düşüklüğü oluşmuş olabilir. Bu nedenle standby'dan hiç çıkamıyor, smsp'in açılıp tam güçte katları beslemeye bu nedenle de başlayamıyor, röleyi kesik olarak çekip ses yapıyor olabilir. 220 volt ac girişinden sonra rezervuar (ana depo) kondansatöründen itibaren tüm bağlantıları soğuk lehim ve sağlamlık yönünden avometreyle ölçerek gidin. Monitör eskiyse ve direk elektrolitik kondansatörlerden de şüpheleniyorsanız (kapasitemetreniz olmayıp sağlıklı ölçme yaparak bundan emin olmadığınızda) diğer elemanlarda herhangi arıza görünmüyorsa besleme katındaki elektrolitik kond.lerin tümünü değiştirin, sorun düzelecektir. Kolay gelsin.
 
röleden önce bir adet kondansatör var .onda da herhangi bir problem görünmüyor,yeni bir tane tedarik ettim yinede fakat ,220mf 400v üzerindeki yerine 330mf 400v olanını buldum bu bir sorun yaratır mı?
 
220 mikro farad, 400 volt olsa çok daha iyi olur, çünkü monitör pcb'si üzerine mutlaka da özel bir hesapla hesaplanıp konmuştur bunlar, orijinal olsa çok iyi olur. Ama ayni pc psu'larındaki gibi, 2 adet 440 mF, 200 voltluğu +-+- şeklinde, önce kendi aralarında seri olarak bağlayıp üzerlerini oynamadan tespit için bir izole bantla sarıp, en dışta kalan 400 volt, 220 mF uçlarından, kendi bacakları eğer biraz kısa ise ek bacaklarla uzatıp yerine lehimleyebilirsiniz örneğin, ayni orijinal değerindeki gibi olur, çünkü genellikle psu'larda 400 volt 200 mF yerine, bazen 2 adet 200 volt 400 mF elektrolitik kond. ler seri olarak pcb'lerinde kullanılıp rezervuar (depo) elektrolitik kond.'ü olarak başarıyla kullanılıyor. Ama bu tür seri bağlantılarda kond. kapasiteleri ile kond. voltajları tam eşit olmalıdır. Ama voltajları eşit ve kapasiteleri tam eşit olmadığında aşağıdaki linkteki gibi hesaplanır. Kolay gelsin.
http://enotlar.com/en-basitinden-temel-elektronik-baslangic-2/
 
Son düzenleme:
kondansatörü 330mf taktım sorun devam ediyor,röleyi değiştirdim yine sorun çözülmedi :(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst