Mobilya Atölyesi Kompanzasyonu

i.sinaplı

Katılımcı Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
1,173
Puanları
56
Yaş
43
Konum
BARTIN
Cümleten Selamlar herkese , Kompanzasyon konusunda Zayıfım ve Nasıl yapıldığına dair sizlerden yardım talep etmekteyim

Şimdi Bi atölyemiz var ve buradaki Alıcıların Toplam Gücü = 100Kw civarında

Ben buradaki Atölyeye Kompanzasyon panosu yapmak istiyorum ,Tedaş'a gerekli yazı yazıldı

Tesis Trafosuz , Ama ben burdaki Alıcılar üzerine düşen kondansatör Gücünü(Kvar)

Sistemdeki Diğer İncelikler nelerdir Kısaca , Nasıl böyle bir pano olabilir ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tadaş a yazılan yazının bir örneğini gönderirmisiniz. ben tesise kompanzasyon panosu yapmak için tedaş a yazı yazılması gerektiğini bilmiyordum.
 
TEDAŞ tan cevap yazısında ne diyor? 100 kW bir talebin enerji müsaade şartları nedir? Şartlı verebilirler...

Bundan sonra- enerji müsaadesi cevabı- kompanzasyon Projesi hazırlanmalı , dağıtım panosu muhtemelen değiştireceksin , çünkü 100kW lık bir tesiste akım trafolu -kombi sayaçlı ölçü bölmeli bir pano olmalı...
 
Son düzenleme:
Şimdi Bırakalım Tedaşıda Arkadaşlar, kompanzasyon Ünitesinde Kurulu güç Trafosuz tesis İçin ; Toplam 95Kw Güç Ben buna göre kaç KVar Kondansatörler Seçeyim ??

Yada Sistemdeki Alıcıların Güçlerini Buraya ayrı ayrı yazayım mı ? Sizlerden bu konu

hakkında yardımlarınızı bekliyorum ??
 
100kw lık bır guç işin 0.67 ile çarpılır toplam 67kwarlık kondanssatör gucu koymalısın tabıkı monofaze alıcıları unutmamalı. 67 kwarlık kondansator grubunu 8 yada 12 ye bolmelısın bukadar olması gerekır dıye dusunuyorum..
 
pekiburada neden 0.67 ile çarptık ve kondansatör kademelerini neye seçiyoruz yöntemi formülü varmı hocam.yani 67 kvar ı bulana kadar kaç kvardan başlayıp kademelendirmeliyiz
 
ben yarı yarıya diye biliyordum. yani 100 kWlık bir yere 50 kVar kondansatör gerekir diye biliyordum. yanlış mı biliyorum?
 
Mobilya atölyelerindeki motorlar tam yükte çalışmazlar, genelde boşta çalışırlar. Ahşabı işlerken yüke binerler. Bunun için de kademe seçimine dikkat edilmelidir. İşletmenin kurulu gücü büyük olabilir. Ama toplam kondansatör ihtiyacı az olur bunun için. Biz genede kurulu güce göre hareket etmeliyiz. Bu da kademelerin diziliminde hassas davranmamızı kısıtlar.
Tüm yüklerin gücünü ayrı ayrı belirtirseniz eğer genel itibariyle birşeyler söyleyebiliriz. Çünkü en çok kondansatöre ihtiyaç duyacak olan yüklerin tespitini yapmalıyız ilk aşamada.
Küçük el aletleri için de belki monofaze kondansatörler gerekebilir. Bu da trifaze kondansatör dizilimini etkileyecektir (Kademe sayısını kısıtlayacağı için.).
 
arkadaşlar çozum yolu sunarken bilimden uzaklaşmanın kulaktan duyma cevaplar yazmanın hem kendımıze hemde onerıde bulundugumuz kişilere zaman vede para kaybı olacagı gibi başarısız bir sonuç olarakta karnesıne yazılacagını unutmamak lazım
Qc=gerekli kondansator gücü
Q2=güç kat sayısı düzeltildikten sonrakı reaktif güç
Q1=güç kat sayısı düzeltülmeden önceki reaktif güç
P =aktif güç
Qc=P.(tgq1-tgq2) kvar olarak bulunur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,669
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst