Mobese Kameraları Hk. Bilgi?

endizyar

Üye
Katılım
24 May 2009
Mesajlar
47
Puanları
1
arkadaşlar acil olarak mobesa kameralar ile ilgili bilgi dökuman elinizde ne varsa hepsine ihtiyacım var
 
Arkadaşım öncelikle hayırlı işler
Mobese kamerası dediğimiz bildiğimiz standart güvenlik kamerlarıdır. 2 çeşit olarak kullanılır
1. çeşit sabit,yüksek çözünürlüklü day night ve wdr özelliği olan kamerlar, metal muhafaza içersine yerleştirilir
2. çeşit ise speeddome kamera dediğimiz kamerlardır.Bu kamerlar hareketli ve zoom özelliği olan yüksek çözünrülüklü kamerlardır.
Buradaki esas sorun görüntünün sahada nasıl nakledileceği ile ilgilidir. Görüntü bakır kablo ilemi yoksa fiber kabloylamı yoksa kablosuz olarak görüntü aktarıım linkleriyle mi nakledileceği hususudur.Szin sahada öncelikle bunu çözmeniz lazım
İyi çalışmalar
 
kameraların özelliklerini yaptıracak birim verecektir.sizde dışarda kullanılabilecek. kameralarınızı tavsiye edebilirsiniz. genel olarak 3 sabit 1 hareketli olaral isterler.
kamera seçimi yapıldıktan sonra yerler belirlenir. telekom ayedaş\bedaş\tedaş ve igdaş ve iskiden personel talep edilip sahada keşif yapılır. elektrik birimi o noktaya en yakın elektrik hattını gösterir. doğalgaz cılar kameranın dikileceği noktadan doğalgaz borusu geçiyormu ona bakar iski de aynı. telekomcular oraya en yakın telefon hattını alabileceğiniz noktayı gösterir. herkes kamera noktalarında mutabıksa. kamera direği siparişi verilir.normalde 8 mt dir ve dip kısmı 100 uç kısmı 10 dur. sonra belediyeden kazı ruhsatları alınarak telefon elektrik ve kamera direğinin temeli için kazı yapılır.elk.tel. ve direk ankrajı kazı işinden sonra direk ler monte edilir. kameraların konulacağı dolaba klamerlar monte edilir dvr cihazları konularak direğe monte edilir. az sağa az sola yaptıktan sonra sistem çalışır.
 
sadece ufak mobese kameralarinin artmasini istiyorum guvnlik olarak varligini bilen insanlar ona gore davraniyor bu yuzden artmasini umarak suc oranlarinin ve hatalarin minumuma inmesi dilegiyle bide kameralarin oldugu yerere uyari levhalari konmasi gozle okunacak sekilde burada mobese vardir giibi vesaire yazilarinin asilmasini istiyorum saygilar.
 
Arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
 
ana merkeze görüntüler nasıl iletiliyor sehrin dört bir yanından ortada nasıl toplanıyor. ve görüntü bozulması nasıl önleniyor bilen var mı?
 
MPEG4 dual video stream'ine dönüşen video sinyalleri veri toplama merkezine kablosuz olarak iletilir.

Toplama merkezlerindeki kablosuz alıcılardan network switch'e bağlantı yapılır.

aşağıdaki linkte soruna cevap olabilecek bilgiler var
http://www.guvenlikdanismanlik.com/kygs-mobese.htm
 
Mobese kameralarında genel olarak yüksek çözünürlülükte analog kameralar dijitale çevrilerek bir merkeze atılır .Orda CCTV sisteminin gereklilikleri uygulanır .Network kayıt cihazları depolama üniteleri gerekli yazılımsal ve donanımsal işlem yapılıp çalışmaya başlanır .Sorun ilk kurulum sırasında değilde sistem kurulduktan sonradır .Çünkü işi bilen kişiler işin başında deil sistemi kurmuşlar ve kullanım dışında pek anlamayan hatta kullanımdan da anlamayan offis eğitimi almış kişiler vardır .Ve problem sırasında ne yapacağını bilmez ve o problem aylarca ,yıllarca sürerde sistem ağlanacak duruma gelir ve umrunda olan hiç kimse bulunamaz . Neyse kusura bakmayın başınızı ağrıttım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst