mesafe algılayan sensör

ahmetveli1

Üye
Katılım
22 Ara 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
bir proje için uzaklık algılayan IR sensörü (menzilinin fazla olması gerekmez 5cm-20cm civarı uygun) bulmam ve bu sensörün ölçtüğü uzaklığı bilgisayara aktarmam (en azında uzaklık değiştiğinde veri almam) lazım ancak bu konuyla ilgili bilgi bulamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Bu konu ile ilgili bende birsuredir arastirma yapiyordum. Phidgets Inc. - Unique and Easy to Use USB Interfaces Bu sitede isine yarayacak sensorler mevcut. Hatta modifiye ederek istedigin baska bir sensoru de kullanabilirsin.

Bu sensorleri bilgisayardan okumak icinde baska bir devreye ihtiyacin var. Ayni sitede I/O karlatlari kismina bakarsan gorebilirsin. Ama bu olcum islemi icin en onemli nokta hassasiyetin ne kadar olacak? Verdigim linkteki bilgiler ornek olmasi icindi. Orada kullanilan I/O kartlari 10 bit ADC kullaniyor. Olcumunun hassasiyetine gore 12 yada daha hassas olcum icin 14 bit ADC kullanan kartlara ihtiyacin olacaktir. Ama hassasiyet arttikca gurultu denilen dalgalanma olusacagi icin cok daha gelismis bir I/O karta ihtiyacin var.

Isin asli 14 bit ADC bulunan bir I/O kart ta benim ihtiyacim var. :)
 
bilgiler için teşekkürler. bu ürünleri türkiyede bulabilirmiyiz acaba?
 
I/O kartinin farkli bir versiyonu Deniz elektronik tarafindan uretilmekte. Baska da pek bulamadim. IR sensorlerde hemen her yerde mevcut. I/O kartina surmek icin bir devre ayarlaman yeterli olacaktir.
 
IR degilde ses dalgalariyla mesafe olcen sensorler var. Cikisinda RS485 yada RS232 olanini bulabilirsin belki. SICK urunleri oldukca cesitli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,353
Mesajlar
916,944
Kullanıcılar
450,206
Son üye
elektronom111

Yeni konular

Geri
Üst