mesafe ölcümü

geforce18

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
133
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bir banttan gelen sünger türü malzemenin boyunu belli uzunlukta kesmek istiyoruz. Bu malzemeyi keseceğimiz yerleri nasıl ölçüp ayarlayabiliriz. Bantın hızı sabit değil Bantın hızını malzemeyi imal eden makina ayrlıyor üretim miktarına göre. Yardınlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.......
 
uçan makas tarzı bir sistem yapmanız gerekiyor
 
bantla birlikte hareket ederek malzemenin boyunu yakalayan sistemler var pinomatik yada servolu olabilir
 
Kesim esnasında bantı durdurmak mümkünse, iş biraz daha kolay. Mümkün değilse, arkadaşların belirttiği gibi hareketli makas kullanmak lazım.
Uzunluk ölçmek için bir çok yöntem kullanabilirsiniz.Aklıma gelenleri yazayım, size uygun olan varsa, uygularsınız.
*bantın hızı her ne kadar sabit değilse de, hız bilgisini alıp hesaplayabiliyorsak, hız bilgisine göre ölçüm yapılabilir.
*Banta extradan bir encoder takıp, bu encoderden hız bilgisi alınıp kesim yapılır( eğer kesilecek malzeme , hep aynı ölçüde kesiliyorsa, işiniz daha kolay, duruma göre, farklı ölçüler kullanılıyorsa, o zaman işin içine plc gibi kontrol üniteleri de girer
* yine banta, bir diski döndürecek bir düzenek yerleştirilir. bantı döndüren motora bir kasnak bağlayıp, bu kasnakla diski döndürmek gibi. kesilecek malzemenin uzunluğuna göre, diskin çapı ayarlanır. Bu diskin ucuna da, bir sensörü harekete geçirecek , metal bir parça sabitlenir( ya da NC bir optik sensörü harekete geçirecek bir delik açılır. Bant, parça boyu kadar döndüğünde, diski de döndürmüş olur.Diskin, sensörü tetikleyen kısmına sensör sabitlenir. Bu yöntemde, sensörün( bir switch de olabilir) yeri değiştirilerek, kesilecek malzemenin boyu da ayarlanabilir.Çeşitlilik çoksa, birden fazla disk te kullanılabilir.
Bu yöntem aslında bir nevi, el yapımı encoder olmuş olur.
*parçanın boyu çok hassas ise, ve kesilecek parça, sürtünerek bir encoderi döndürebiliyorsa, mekanik bir düzenekle, parça direkt olarak encoderi de döndürebilir.
*Bir de ( ben görmedim, bilmiyorum ama) boy ölçümü için, mutlaka özel bir sensör ve işlemcisi hazır satılıyordur( sick , balluf gibi sensör firmalarından bilgi alınabilir)
 
BANTIN HIZINI ENKODER ILE OKU , VE SURE HESABI YAP
 
Arkadaşalrın dediği gibi en kolay yolu enkoder ve sensör yardımıyla boy ölçümü yapmak. Çok teknolojik bir ürün lazımsa ışık perdeleri var, güvenlik standartı içermeyen, ışık perdesini yatay koyup, her ışık biminin sinyalini RS485 le alıp boy ölçülebilir. daha da yüksek teknoloji isteniyorsa 3 boyutlu kamera ile yapılabilir. IVC-3D SICK in kamerası var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst