Merdiven otomatiğine altenatif arayısı

Oturduğum 5 katlı binada buna benzer bir sorunda biz yaşadık. Yöneticiye para vermiyorlarmış. Tek yaptığım, ortak kullanımın enerjisini kestim. 2 gün asansörsüz, koridor aydınlatmasız, zil ve kapı otomatiksiz kalınca kıymetini anladılar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selam
Bu konu da fikirllerini paylasan herkese tesekkür ederim.Sonuç olarak;3 adet Entes Marka MCB-7 Zaman rölesi(Bunda karar kıldım) ve kontaktör kombinasyonu ile her üç sayaçtan enerji alarak 24 saat aralıkla (her bir sayaçtan 24 saat beslenecek)bir sistem yapmaya karar verdim.
Bazı forum üyesi arkadaslar böyle bir seyin gereksiz ve masraflı olduğuna dair fikir belirtiler.Ancak faturalar küçük olsada ödenmedimi maliyeti yükseliyor.Günümüzde özel sektöre devredilen isletmeler enerji kesme bağlama vs adı altında bir sürü masraf çıkarabiliyor.
 
hocam bence siz merdiven otomatiginin saatini giriş sigortasını kapatın ve öbür sigortadan her ay abonelerin saatine baglayan derim o zaman mecbur ödemek zorunda kalırlar her ay birinin faturasına yansıtın

Sayın içerisehir
Benimde yapmak istediğim bu.Ancak bir fark var.Bunu ben her ay kendim değil otomatik olarak yaptıracak bir düzenek.
 
en kısa yol her daire kapısındaki lambayı kendi dairesine bağlamak....
o zaman en alt kattakinin suçu ne herkez onn lambasını yakıp bi üst kata geçmek zorunda :)
benim önerim illede böyle bi sistem yapmak istiyorsanız zaman saati ile sayaçların çıkışını gündelik olarak bir kata vermek. ama pekte ucuz bi maliyet çıkıcanı sanmıyorum yinede.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,462
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst