MCC panosu mks sorunu

Motor tam yükte çalışmıyor diye röle düşük seçilmez. Koruma elemanları nominal değere göre belirlenir. Kabaca 100kg taşıyabilen bir eşeğe 50kg yük verip 60kg için çökme koruması :) yapmak mantıksızdır çünkü eşek zaten 100kg'a kadar yükü sorunsuz taşımaktır.
Yol verme çeşiti, elemanları ve koruma elemanları kurulumda 1 kez ve doğru seçilir. Daha sonradan onun yerine bunu uydursam bir beden küçük giydirsem dar gelirmi acaba v.b. ikilemler içine girilmez. Malzeme yanlış alınmışsa değiştirilir uydurulmaya çalışılmaz.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn @YaşlıUzman bu noktada kafama takilan bi durum var.
Termik roleler tabiki ejipmanin nominal akim degerlerine gore secilir ama soyle bi durumda nominal akimi 2.plana atabilir miyiz ; 11 kw motorun tasiyacagi yuk ve cekecegi akim bellidir.ama biz sistemimizde bu motoru atiyorum yuzde 75 yuk oraninda kullanacagiz ve bu durumda cekecegi akim degisecektir.kumanda devresinde de bu durumu saglamak icin termik roleyi yuzde 75 lik yuk oranina gore ayarlayip bu sistemi tasarlamis olmaz miyiz
Tabiki boyle bi sistem icin ona uygun sekilde ekipman secilip yuk orani da sensorler transmitterlar loadcell gibi ekipmanlarla ayarlamak en mantiklisidir ama bazen pratiklik olsun diye ve ya kisa sureli uygilamalar oldugunda boyle bi yontem kullanamaz miyiz

Onceki mesajlarimda yapilan hesaplamalarin tam yuk icin oldugunu ve yuzde 50 oraninda yuklerde akim degisecegini belirtmistim.orada kastettigim sey yukarida belirttigim mantikti.siz de mihtemelen ona cevap olarak yazdiniz .eger yanlis bi mantik varsa dusunduklerimde lutfen belirtiniz
 
Koruma elemanları yükün nominal değerine göre belirlenir. Yük değişken de olabilir, koruma açma parametre değerleri zorlanmanın olduğu alana kaymaya başladığında devreye girmelidir.
Nominal 100A akım çeken motor 50A akım çekiyor diye termik 52A'e ayarlanmaz. "Abi ölç pensampermetreyle ne akım çekiyorsa bir iki amper üstüne ayarla termiği" ağızları alaylı ağzıdır. Gerilim değişir yük değişkendir ? Teknikeleman iyi analiz yapar. Aksi taktirde bu termik neden açtı diye döner durursun.
Nominal 100A akım çeken motor %50 yükte çalışıyor ve 60A'e çıktığında uyarı yada bir eylem yaptırmak istiyorsan kontaklı ampermetre kullanırsın.
 
Eger tesisatinizin kalkinma momenti yuk momentini karsilayabiliyorsa yildiz ucgen kaldirabilirsiniz.yildiz ucgen kalkis yapan bi motora soft starterla kalkis da yaptirabilirsiniz.sn @zeybek in belirttigi gibi sistem hakkinda bilgi verir misiniz.daha onceki mesajlarimla ben motorun direk kalkis yapacagini goz onunde bulundurarak o termigi kullanamazsiniz demistim.yildiz ucgende kullanabilirsiniz
bunlar sirkulasyon pompaları chiller'den gelen suyu binaya gönderecek toplamda 12 motor var hepsi de yıldız üçgen yol alacak..18A motor için 9-12 lik mks olur mu diyorsunuz? sanırım @YaşlıUzman bize bu konuda katılmıyor.
 
Son düzenleme:
emo seçim cetvelinde 11kw için 10-13, sirius cetvelinde 17-22 ile 20-25, siz de 9-12 olur diyosunuz. daha önceki yazılanlara bakıyorum net bir şey yok.
 
Son düzenleme:
9-12A dedigin termik role mi mks mi.biz yukaridaki konusmalari termik role uzerinden dusunduk.
Eger mks ise kullanamazsiniz yok eğer termik role ise yildiz ucgen de ana kontaktor cikisina koyabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,238
Mesajlar
916,088
Kullanıcılar
450,048
Son üye
guney oral

Yeni konular

Geri
Üst