Max Extra MXP1200 Şarj Cihazı Arızası

29tr

Üye
Katılım
22 Tem 2015
Mesajlar
64
Puanları
1
Konum
Erzincan
Arkadaşlar Ufak tefek işlerde kullanmak için aldığım Şarjlı vidalamanın şarj cihazında problem olduğunu farkettim.. cihaz normal çalışırken şarj ederken led sürekli kırmızı yanıyordu... şarj bittiğindeyse yeşile dönüyordu.. şimdi 1 saniye aralıklarla bir kırmızı bir bi yeşil oluyor.. şarj ediyor ama 10 saatte..
415nW0.jpg
g2BGpL.jpg



2nblPO.jpg
 
Sorun şarj aletinde değilde bataryanızda olmasın?

Aletin yaşı nedir alalı ne kadar oldu kaç çevrim şarj oldu acaba? Pilleriniz zayıflamış olabilir düşüncesindeyim. devrede anormal bişey görünmüyor. ŞArj esnasında kırmzı ve siyah kablolardan DC çıkış voltajını ölçünüz. İmkanınız varsa aynı anda akımıda ölçünüz. Voltajda yada akımda dalgalanma var ise şarj cihazında sorun var diye düşünebiliriz.
 
alet yeni hocam piller çok sağlam eminim 1 yıl oldu 1 yılda 10 kez şarj olmamıştır zaten 2 pili var hadi birinde olur diyelim ikisinde de aynı problem var.. zaten pili ilk taktığımda 1 dk falan normal düzeninde çalışıyor daha sonra içinde röle çekip birakıyormuş gibi ses gelmeye başlıyor.. parmağımı OB2358 üzerine dokundurduğumda yanıp sönme olayı 3 sn de ve git gide uzuyor sanırım ısıdan dolayı oluyor ...

http://www.orion43.ru/pdf/18886.pdf
 
batarya şarz olurken pil voltajını ölç eğer pil kısa sürede tam şarzlı voltaj değerine ulaşınca led yanıyorsa cihaz sağlam pil arızalı demektir. Benim tahminimde bu yönde.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,349
Mesajlar
925,606
Kullanıcılar
451,821
Son üye
abdllahblt

Yeni konular

Geri
Üst