Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
4 eksen Tb6560 ın pin ayarları
x - y - z - a sırasıyla
16-1
14-7
3-6
9-8

buna göre yap.
 
tsk ederim yardimlarınız için ramerturk bey haklısınız yanlış yazmış olabilirim çünkü ezberden yazdım birde motor ayarları için 71. sayfaya yönlendirmişiniz burda benim merak ettiğim konu şu her eksenin boy mesafesi farklı x900,y1010,z150 gibi bu mesafeler motor tuningde ayrı ayrı mı hesap yapılması gerekiyo yoksa her eksene aynı motor tuning degerlerini vermemiz yeterlimi ?
 
tsk ederim yardimlarınız için ramerturk bey haklısınız yanlış yazmış olabilirim çünkü ezberden yazdım birde motor ayarları için 71. sayfaya yönlendirmişiniz burda benim merak ettiğim konu şu her eksenin boy mesafesi farklı x900,y1010,z150 gibi bu mesafeler motor tuningde ayrı ayrı mı hesap yapılması gerekiyo yoksa her eksene aynı motor tuning degerlerini vermemiz yeterlimi ?

Mesafenin hiçbir önemi yok. Önemli olan o eksende kullanılan vida ise mil hatvesi kramayer ise diş sayısı. Ayrıca o eksene ait 1/1-1/2-1/8-... modlarından hangisi kullanılıyorsa ona göre ayar yapmak.
Eğer 3 eksende aynı vidalı mil kullanılmışsa motor tuning ayarları da aynı olacaktır mesafeleri ne olursa olsun.
 
tsk ederim gpeker bey ben pin ayarlarını yaptim motorlardan hareket aliyorum hatta mesafe olarak ta düzgün mesafe ilerliyo lakin kontro kartındaki 6 adet tırnak hangi sekilde olacak ve mach3 tekii gerçek motor tuning nasıl olacak anlayamadım yada ayarlayamadım 5 hatveli 20mm çapındaki bilyalı mil ile ilgili bi ayar bulamadım hep 16mm ile ilgili var bu yüzden kafam karıştı 16 ila 20 mm çapındaki miller arasında ayar farkı varmı acaba? ben ayarladim eksenler yavaş ilerliyo kontrol kartındaki bütün tırnaklari açtıgım zamanda çok aşırı bi motor titremesi ve ses oluşuyo bu konu hakkında yardımcı olabilirsenz sevinirim inşallah derdimi anlatabilmişimdir

hmm tsk ederim ramer usta saolasın sanırım dogru cevabı buldum son olarak şunu sormak istiyorum kontrol kartımı 100 de 100 kullanım ayarına getirdigimde hareket mesafesi 2 misline çıkıyo bunun sebebi nedir acaba?

Ayrıca o eksene ait 1/1-1/2-1/8-... modlarından hangisi kullanılıyorsa ona göre ayar yapmak.
burda yazdıklarınızı anlayamadım mod derken ne anlama geliyo acaba?
pin ayarlarımı?
 
O modlar mikrostep ayarlarıdır. Motorlarından istediğin hassasiyete göre ayarlayabilirsin. Kart üzerindeki pinlerden ayarlaman gerekiyor. Pinlerden istediğin mikrostep ayarını seçebilirsin.

Mil çapının herhangi bir foksiyonu yok önemli olan hatve dir. 16/5 ile 20/5 vidalı milin ayarları aynıdır.

Motor Tuning deki ayarlarından 600 olanı motorların sıkışmayacak kadar arttırabilirsin.
Örnek olarak 1200 ver eğer motorların sıkışma yaparsa düşürürsün. Eğer motorlarda herhangi bir sıkışma yoksa arttırmaya devam edebilirsin.

Kolay gelsin...
 
tşk ederim verdiginiz bilgiler için saolasın bi sıkıntı olursa tekrar rahatsız edecem müsadenizle özel mesaj yazamiyorum bana mail adresinizi atabilirseniz sevinirim .kolay gelsin
 
Bizim Konya'nın Ilgın belediyeliğinde bulunduğumuz yıllarda mahallede bir DELİ vardı...duvara oturursak gelir bizi indirip kovar kendi otururdu, biz duvardan inip oradan ayrılınca kendisi de çeker giderdi oturmazdı bile.... kısaca ne kendisi faydalanır, ne de bir başkasının oradan faydalanmasına müsade ederdi... nereden çıktı bu şimdi diyenleri duyar gibi oluyorum... içimden geldi yazdım, maksat muhabbet olsun.....:D

Bırakın bu Mach3 ü biraz da EMC2 kullanalım.....zaten karman çorman bir program, hayranı çok ama TÜRK hayranlarını düşünmeyen bir program hemen her dile çevirisi olan fakat TÜRKÇE' ye çevrilemeyen bir program.... EMC2 garibim her yöne gidiyor nereye çekerseniz oraya gidiyor... TÜRKÇE de TÜRKÇE oluyor(muş) başka dil de o dilde oluyor(muş) kısaca güzel(miş) hayırlı olsun VATANA, MİLLETE....
 
Aç bi başlık da bileni çoktur devamı gelir ne de olsa :)
 
Hep + yönde sorununu yani 1. sorunumu hallettim "DİR PORT" değeri yanlış girilmiş bende dikkat etmemişim. 2. sorun kaldığı yerden devam ediyor. Bağlantıları tek tek kontrol ettim. Sürücüler ile interface kart arasındaki bağlantılar da sorun yok gpeker abi ile canlı canlı bağladık :) Zaten 1 hafta öncesinde çalışıyordu makine. Bilgisayara format çektikten sonra bu hale geldi. Bence sorun bilgisayarda gibi. Formattan sonra bilgisayar takılarak çalışmaya başladı. Yani Mach3 programını başlatmak için çift tıkladığımda önceden 5 sn de açılıyorsa şimdi 10-15 sn de açlıyor. Ekranın tepki süreleri çok uzadı.Mach3 programı çalışırken DRO lardaki değerler eskiden hızlı değişirken şimdi takılarak değişiyor. Acaba bilgisayarın yavaşlığı bilgi aktarımını etkiliyor olabilir mi ? Driverlerını kendisi otomatik kuruyor ve garantilemek için driverları 2 sefer kurdurdum bilgisayara.

Sürücü................................................İnterface
Dır - Pul- Köprü yapılır...........................> Xn
Dır+ .................................................. .....>XD
Pul+ .................................................. .....>Xs

İnterface Kart maalesef regüle olmayan 5V 1,6A'lık adaptör ile besleniyor.Regüle olanlarından bulamadım.

Güç kaynağını 24V 14,6A çıkışını kontrol ettim voltaj mı düşük diye voltaj potu maksimum seviyede iken 31.9V ölçtüm.

13907050.jpg
25652753.jpg
53906630.jpg
69843260.jpg


 
bu kullandığın mach3 hangi versiyon?
ikinci olarak benim gönderdiğim ayar dosyası değil bu. diğer parametrelerin ne durumda bilmiyoruz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,394
Mesajlar
917,210
Kullanıcılar
450,277
Son üye
Hzomero

Yeni konular

Geri
Üst