Maaş ile ilgili sorunum var arkadaşlar

1-2 ay sonra istifanı verirsin, onlarında amaçı bu zaten. Birilerini kıramamışlar seni işe almışlar bu maaşla çalışmaktan sıkılacağını bildikleri için işi bir iki ayda bırakırsın diye düşünüyorlar.
 
Hiç ihtimal vermiyorum. İşverenlerin % 99'u ahmet gider mehmet gelir prensibi ile çalışır. Çok azı değerli elemanına sahip çıkar, uzun iş hayatımda çevremde hep bunun örneklerini gördüm +yaşadım.
Kurumsal firmalar ne yazık ki bahsettiğin gibi. "Ahmet gider, Mehmet gelir" mantalitesi ile işler yürür oralarda. Gerçi, gelen gideni aratır diye bir atasözü vardır ama bu söz kurumsal firmalarda işlemez. Müşteri şikayetlerinden iş yapamayacak duruma da gelseler bu noktaya gelmelerinin nedeni olarak hiçbir zaman maaşına zam isteyen kalifiye personeli işten çıkarttıkları için işlerin çığrından çıktığını düşünmezler. Bunu düşen patron firmalarıdır. Direkt patronla muhattap olursun. Patronun, senin performansından haberi her zaman olur. Benim yeni mezun gençlere naçizane tavsiyem, büyük şirketlerin peşinden koşmayı bir an önce bıraksınlar. Patron firmalarında kendilerini geliştirsinler önce. Bakarsın patron senden memnun kalır da işi bırakmaman için belki sana fabrikasının müdürlüğünü teklif eder. Kariyerse, al sana kariyer işte ! Bazen paradan ziyade sana ve yaptığın işe verilen kıymet önemlidir. Sürekli ayak oyunlarının olduğu bir yerde zaten verimli olamazsın. Bu şirket dünyanın en büyüğü olsa bile...
 
Katılmıyorum, özellikle patron şirketlerinde ahmet gider, mehmet gelir desturu daha yaygındır. Çoğu şirket mühendisi sorumluluktan dolayı tutmakta, yaptıkları işinde mühendislik bir tarafıda yok üstelik. 800 tl ile mühendise maaş veren firmanın (nerdeyse devlette yeni başlayan mühendisin 3-4 te birine denk geliyor)zaten durumu üstteki mesajımda bellidir. Patron firmalarında çalışmanın tek avantajı, kendi işinin patronu olma ihtimalinin yüksek olmasıdır. Yoksa kurumsal firmadan ne ücret daha fazla verebilir nede çalışma şartları daha iyi olabilir. Hep kişisel fedakarlıklarla devam eder. Tek taraflı sömürü durumu. Sonuçta özel sektörün şu tutumunda kurumsal yada aile şirketi diye ayırmanın mantığı pek yok, hepsi için sadece birer maliyetli ucuz köleyiz!!!
 
2 katına çıkartacak hali yok zamda istesen 1200 bile verse az. Öğretmen 1800 civarı, itfaiyeci 2000 civarı alırken birde...
 
açıkçası 1000 1200tl civarına seve seve çalışırdım.ama frezede çalışan çırak arkadaş 1000tl alırken benim 800tl almam mesleğime hıyanet gibi geliyor bana.açıkçası torpilin azizliğine uğradım.iş teklifide geldi 1-2 tane beğenmedim veya değerlendirmedim.boş kalıncada panik yapıp torpilden yararlandım.ben işten çıkarsam o şirketin hiçbir kaybı olmaz o başka bir gerçek.çünkü Bakım onarım bölümünde bir müdür ve müdürün altında bir sorumlu mühendis var.gerçi mühendis her işe yetişemiyor ama yine de ben olmasamda orada bakım işleri rahat rahat işliyor.bu arada bölüm müdürümüz usta,mühendis falan değil.bazen duyuyordum ustalar müdür olamaz falan diye ama işinde başarılı insan müdür olabiliyor.gayet güzel bir örnek.
şimdilik kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama kendimi geliştirme aşamasında firma işleri bana yetersiz kalırsa o zaman bırakıcam,tabi bunun bir de maaş durumu var,maaş durumunuda yılbaşında konuşucam kabul etmezlerse çıkarım daha iyi bir işe girerim diye düşünüyorum.
tavsiyeleriniz için teşekkürler

İhtiyaç olmadığı halde işe almışlarsa bu fırsatı değerlendir derim...İşyeri ne üzerine...?

bu arada işyeri kapı ve pencere sistemleri yapan sektöründe lider bir firma.reklam gibi oldu biraz
çok fazla makina var.bakım onarım işleriyle ilgileniyoruz.sadece elektrik ile kalmıyor yaptığım iş.mekanik kaynak boru tesisatı hepsine bakıyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılmıyorum, özellikle patron şirketlerinde ahmet gider, mehmet gelir desturu daha yaygındır.
Çalıştığı Mercedes servisinin patronu, maaşına zam istediği için elindeki motor ustasını kolayca gözden çıkarılabilir mi sence? Ama Mercedes fabrikasında bir usta olsanız sizin işten çıkmanız kimin umrunda ki? Fakat oradan bir motor ustası olarak istifa ederseniz piyasada yarın sizi yüz kişinin arayacağı da bir gerçek. Değer gördüğünüzün, kıymetli olduğunuzun farkına işte o zaman varırsınız. Fabrikada geçirdiğiniz yılları düşünerek daha önce oradan ayrılmadığınız için pişmanlık bile duyabilirsiniz. Siz hizmet ettiğiniz firma için değerliyseniz, firma size kıymet veriyorsa bu paradan daha önemlidir. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Çoğu otomobil sahiplerinin ana servisler yerine özel servisleri neden tercih ettiğini düşündün mü hiç ? Bunun nedeni, ana servislerde gerçek usta bulamamalarıdır. Kurumsal denilen yerlerde, "nasıl olsa biri gider diğeri gelir, işler bir şekilde yürür" mantığı vardır. Marka önde, o markayı marka yapan kişiler ise hep geri plandadır. Bu firmalar internet sitelerinde insana yaptıkları yatırımlardan falan bahsederler. Bunların çoğu gerçekten bunları yapan firmaların sitelerinden kopyala-yapıştır yapılmıştır. Aslında insana verilen değer sıfırın altındadır.
 
odaya kaydını yaptır 3 4 elektrikçi esnafa imza at 2 katını kazanırsın
 
Mühendissiniz , Soma Eğitim merkezinde Yüksek GErilim belgesi Yada IşIklarda Tedaş çalışma Ekat belgesi alın en az maaşınız Çıplak 1400 normal teknısyenın Siz ne yapıyosunuz allah aşkına Piyasayı düşürmeyın yazıktı gunahturrrrrr
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,782
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst