logoyla ilgili bir sorunum var!!!

Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
59
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bende logo 24RC modeli var.logo kullanmaya yeni başladım giriş ve çıkışlar nasıl yapılıyor onu öğrenmeye çalışıyorum.

1-)girişine proximity switch bağladığımda çıkış vermiyor.NPN NO 24V DC bir switch.çooook basit bir program yazdım.I1 girişini NOT layıp Q1 çıkışına vermek hepsi bu.switch önünde bişey yokken mavi nötr kablosuyla siyah ortak uç arasını ölçtüm 0,2V ,önüne cisim koyduğumda ise 0,75V gerilim ölçüyorum.proximity switch yıığlıyor.bunun sebebi nedir???

2-)bu kez proximity switchi söktüm.aynı programı uyguladığımda çıkışa rölenin bobin uçlarını bağladım(logonun röle çıkışlı olduğunu biliyorum ama nasıl çalıştığını görmek için) 2 kontaklı röle bağladığımda (2 NO ve 2 NC kontağı ) bobin çektiriyor.fakat 4 kontaklı (4NO ve 4NC kontağı) olan başka bir röleyi bağladığımda bobinleri çektirmiyor.röleyi röle altlığından çıkarıp direk bobin uçlarına tuttuğumda çektiriyor.bunun sebebi de ne olabilir??

acaba logoda mı bir sorun var.Lütfen yardım edin.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
1-) Sivici PNP olmalı. Ayrıca logonun beslemesiyle inputlara bağladığın elemanların beslemeleri aynı olmalı.
2-) Röle altlığını yanlış bağlıyor olabilirsin tekrar kontrol et.
 
NPN sensörlerde artı ile çıkış arasını ölçerseniz çıkış verdiğini görürsünüz o sebepten NPN sensör ile çalıştıramazsınız
röle bağlantısını sokette yanlış bağlantı yaptığınızı düşünüyorum çünkü rölenin bobin uçlarına bağlayınca çekiyormuş
 
logoyla bağladığım elemanların beslemeleri aynı. niye PNP switch olmalı NPN değil bunu biraz daha açıklarmısınız.Bütün logolar için aynı durum söz konusu mu???bu konu hakkında siemens teknik servislede görüştüm ama bana bu NPN olayı söylemediler.
 
pnp sensörlerin çıkışları eksi beslemeye karşı 24 volt çıkış verir yani ölçü aletinizin eksi ucunu eksi beslemeye artı ucunu çıkışa değdirirseniz 24 volt okursunuz yani çıkış artıdır.
npn sensörlerde çıkış artı beslemeye karşı 24 volt çıkış verir. ölçü aletinin artı ucunu artı beslemeye eksi ucunu çıkışa değdiriseniz 24 volt okursunuz yani çıkış eksidir.
logo vb. cihazların çoğu artı sinyalleri algılamak üzere yapıldığı için eğer mutlaka npn sensör kullanacaksanız ya npn girişli bir cihaz seçeceksiniz (malesef logoda yok) yada sensör çıkışınızı sistenin algılayabileceği şekle yani pnp çıkışlı bir cihaz sinyaline dönüştüreceksiniz
 
yardımlarınız için sağolun fakat dertlerim bitmiyo malum acemiyiz:)))
logo 24RC var 0BA3 ile bitiyo sonu .logo soft comport v5.0 yazılımı var.logoyla pcyi bir türlü haberleştiremedim.kabloyu bağladığımda logonun ekranında pc<>logo işareti gözüküyor.fakat yazılımı açıp logodaki programı pcye aktarayım derken hata mesajı veriyo acaba sebep nedir.
 
Hata Mesajı nedir?
 
hata mesajı şu
please check;
-mode of logo pc<>logo
-pc cable is connected
-the correct interface is selected
retry?
yes no select new interface

interface filan seçtim, kablo bağlantısını kontrol ettim,logo ekranındada pc<> logo stop? press ESC diye ibare beliriyor.
 
tools-options-interface menüsüne girdim. sadece com1 gözüküyor.automatic detection butonuna bastım.interface selection error hatası veriyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,368
Mesajlar
917,054
Kullanıcılar
450,241
Son üye
cenkasik

Yeni konular

Geri
Üst