logo soft comfort vaviyen anahtar

Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
Logo üzerinde I girişine basıp çektiğimde çıkış verecek.Tekrar I girişine basıp çektiğimde çıkışı kesecek.Böyle bir çizim arıyorum yardımcı olabilirmisiniz.Birde bunun vaviyen anahtar olarak 2 girişli olarak istiyorum.teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
yukarı sayıcı kullan. girişteki butona basıldığında girişte 0'dan 1'e geçiş olduğunu kabul edersek, sayıcının cnt girişinden önce bu girişin tersini alırsan negatif kenarda tetikleme elde edersin. sayıcıyının değeri 2 olunca resetleme ekle. sayıcı değeri 0'a eşitse, çıkış kesilecek şekilde program yaz. sayıcı 1 olduğunda çıkış verecek şekilde program yaz. sayıcı 2 olduğunda sıfırlanacağı için çıkış kesilmiş olur.
 
logoda hazır bloklarda kilitleme rölesinin altında tek girişle set reset yapan blok var. Girişi nand kenar bloğundan geçir her butondan çekişinde çıkış değişir.
 
Bu işin en basit yolu "pulse relay" (darbe anahtarı) kullanmak. LOGO V7 kullanıyor isen bu blok mevcut ama daha alt versiyonlarda var mı bilmiyorum. Bu bloğun "Trg" ucunua istediğin kadar anahtarı paralel bağlayabilir ve istediğinden açıp istediğinden kapatabilirsin. Bu iş için diğer uçlara birşey bağlamana gerek yok. Her anahtarlama yapıldığında çıkış durumunu tersine çevirir. Yani istediğin gibi bir bastığında açar tekrar bastığında ise kapatır. Kolay gelsin.

logo_vavien.jpg
 
benim sorunum da logo da bu fonksiyon blokları açıklamaları ve çalışmalarını anlatan döküman varmı..?
 
pulse relayi kullanın gırıs geldıgınde on olur tekrar geldıgınde off olur
logosoftun kullanım klavuzu var onda acıklamaları detaylı olarak var
ayrıca logosoftcomfort programınız var ıse help secenegınden context sensitive ile hangı blogun ne ıse yaradı hakkında bılgı alabılır sınız

g445x.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,808
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst