Led lamba kumanda arızası

fatihtugay

Üye
Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar merhaba aşağıdaki gibi bir led lamba aldım ama kumanda belli zaman sonra işlemiyor. 4,5v ile çalışıyor. Ben 5 volt verdim acaba devresini mi yaktım nasıl tamir edebilirim ne yapmam gerekir.
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    222.6 KB · Görüntüleme: 177
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşım vermiş olduğun resimden birşey anlamadım yanık flan gözükmüyor. Elektronik devre olduğundan branşınız değilse hiç uğraşmayın işin ehline verin derim. Pil durumuna gelince orjinal dayanıklı pilleri tercih etmenizi öneririm.
 
Yanık görünen bir yeri yok 4.5 v ile çalışıyor ben 5v luk usb ye bağladım sadece beyaz yanmaya başladı ve kumanda işlememeye başladı sorunu bir türlü çözemedim :(
 
Kumanda pillerini kontrol edin
 
Son düzenleme:
Merhaba;
Siz o ledi direk usb ye bağlayıp kumandadan renk değiştirmeye çalıştınız herhalde ama kumandanın sinyalini alacak bi alıcı göremiyorum resimde.
Bu aletlerin çalışma mantığı alıcının çıkışına ledi bağlıyorsun ve kumandadan bastığın renge göre alıcı lede uygun voltajı gönderip ledin rengini değiştiriyor. Siz o alıcı parçayı bulun.
 
Alıcı devredeki alıcı sensör IR (Enfraruj=kızılötesi) ledli/transistörlü mü yoksa RF'li, blutooth'lu bir alıcı devre mi? IR verici-alıcı ledli-ır transistörlüyse eğer; dvd-player, uydu alıcılar, tv' lerdeki alıcılar gibi birbirlerini direk görmesi lazım, blutooth'lu klavye, mause'da veya RF'li evlerin otomatik araç kapısı kumandası gibiyse direk görmesine de gerek yok.

Piller çok zayıflamışsa etkili menzili çok düşer, ancak bu alıcının çok yakınından ona kumanda edilebilir, bunlara da dikkat edin.

5 voltu değil ama 8-9 volt dc.yi uygulasaydınız belki bozulurdu, bunu merak etmeyin. Çünkü 4.5 volt diye taktığınız 3 seri pil çok taze olduğunda örneğin normal kuru, kalem pillerde, 1.6*3=4.8 volt oluyor, yani aşağı yukarı 5 volta çok yakın oluyor, bazı ledli ve portatif el lambalarında. Bu yüzden 0.5 voltluk fazlalığın fazla bir riski de yok, ama bunun tam 2 kat fazlasının (8-9 volt gibi) kesin zararı vardır, bu konuda hiç meraklanmayın. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst