LED armatürlerde kullanılan difüzör

MmertT

Üye
Katılım
30 Kas 2011
Mesajlar
55
Puanları
1
Merhaba, LED'li dış aydınlatma armatürlerinde kullanılan difüzörleri numune olarak satın alabileceğim bir yer biliyor musunuz? Veya bu difüzörler yerine kullanabileceğim başka malzemeler var mı? Normal pleksiglas alıp 1200'lük zımpara ile pleksiglası zımparalasam aynı işlevi görür, aynı performansı elde edebilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba.Bu konuda en ideal olanı üzerlerinde buzlu camla (Yarım küre şeklinde) gelip de böyle satılanlarıdır,bunlar ışığı gözün istemediği mavimsi (Morötesi) ışınım tayfından tam ayırır ve tam dağıtır,göz sağlığı ve geceleyin sağlıklı uyku gelmesi için salınan bir hormon (meletonin) açısından da faydalıdır.Işığın istenmeyen beyaz ışık tayfıyla gelen morötesi ışınım tayfından bunu filtre edecek suni (el yapımı) difüzörler de imalatla yapılanı kadar %100 en ideali olmasa bile yine de çok faydalı olan bir filtrelemeyi yapabilir,yeter ki en uygun ve en doğru malzemeyi seçebilmiş olalım.

Pleksiglasın kendisi şaffaf malzeme olmasına karşın flüoresan lamba ışığını direk olarak bu filtrelemede kullanılacağı gibi, çıplak led armatürün perdelenmesinde filtre görevini yine görebilir.Buzlu cam efekti vermek amacıyla bu zımparalamayı çok aşırı yaptığınızda,hem ledin ışık akısı (Lümen) düşebilir,hem de istediğiniz bu faydalı etkiyi tam elde edemeyebilirsiniz,bu konuda çok dikkatli bir işçilik gerekli.Şahsen evde çıplak tasarruf ampüllerinde birkaç kat asetat kağıdını zararlı tayfı elimine etmek için birkaç kez tecrübe edip kullandım,ancak ısıyla zaman içinde un-ufak da oluyor,bir dezavantajı olarak.

Yani söylemek istediğim bu görevi layıkıyle yapan bir malzeme seçilse bile malzeme özellikleri çok uygun olmadığında zaman içinde bunu yeniden değiştirmek zorunda da kalabilirsiniz.Ama pleksiglas kaliteli bir malzemedir,yeter ki buzlu hale getirmek isterken aşırıya kaçmadan bunu yapmaya çalışın derim, sn.ustam.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Sayın @binbaşı öncelikle cevabınız teşekkür ederim. Difüzör satan yerler buldum fakat hafta sonu olduğu için iletişime geçemedim. Hafta için iletişime geçebilirsem onlarda fikir alacağım. Fakat size bir sorum olacak. Pleksigkas zımparalanırken ben örnek olsun diye 1200'lük zımpara dedim fakat bu işlem gerçekleştirilirken en önemli etken herhalde zımparanın diş açıklığı ve kalınlığıdır diye düşünüyorum. Önereceğiniz herhangi bir kalınlık veya zımpara numarası var mıdır?
 
Merhaba, bildiğiniz gibi yeni nesil oto farlarının dışları pleksi geçiyor ve çevresel sorunlar sebebpli zamanla matlaşmakta, bunları yeni gibi iyileştirmek için 2-3000 lik zımpara kullanılır suyla beraber, yine oto forumlarında veya yotupta bilgi bulabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst