lazer kesim için hangi parçalar gerekli

timur1234

Üye
Katılım
16 Kas 2013
Mesajlar
10
Puanları
1
iyi akşamlar bana maliyeti az olacak şekilde lazer kesim makinesi yapmak istiyorum bana ne tür parçalar gerekli teşekkürler:):)
 
Dostum selamlar...

Konuya çok mutabık olmasamda lazerle ne keseceğin işleyeceğin çok önemli.. Metal mi ametal mi yoksa karbon bazlı kağıt ahşap v.b. mi ne kadar kalınlıkta malzeme işleyeceksin v.s. v.s.

Ben kesme değilde yakma markalama konusunda biraz araştırdım mini 2 boyutlu bir cnc ile ahşap üzerine yakma gibi işlemler için araştırma plastik delme gibi işlemler için ve yakıcı lazer pointerlerle ilgilendim. teferruatları konuşulur ama kesme işlemi gerçekten itina ve güvenlik önlemlerinin alınması gereken bir işlem.. ve ucuza maal olacak gibi bişey değil.

Eğer araştıracağım derseniz CO2 tüp lazerlerini inceleyiniz. tüp ve bu tüpü yakan devre trafo v.s. besleme devresi lazım. Takribi 30-35 watt tır ve tehlikeli bir güçtür. ( alımları için özel izin gerekiyormu yada sertifika bilmiyorum )

siz ne yapmak istediğinizi yazın ben size tavsiyede bulunayım ( bilgim dahilinde )
 
şöyle diyeyim tamamen kendim proje babında parçaları temin ederek yapacağım. 2 veya 5 mm arasında değişen plastik plakaları keseceğim. ya bi düzlemde yada değişik şekillerde... teşekkürler
 
Merhabalar...

Aşağıdaki videoda 1 watt led laser diode ile yapılmış bir cnc modeli var. pc aracılığı ile kesilecek parçanın çizimi gönderiliyor. Sonuç ortada plastik bir malzemeyi kesiyor. Bende yurt dışından diode almayı planlıyorum ama 1 vatt kadar güçlü değil 300 mwatt alıcam.

istediğiniz sanırım böyle bir şey ama tavsiyem 3 yada 5 watt lık bir lazer kullanmanızdır.

Yine tekrarlıyorum. 100 miliwatt üzeri güçteki lazerler kalıcı körlüğe ciltte deride ciddi yanıklara neden olur. Kullanım esnasında kesinlikle hiçbir canlıya yönlendirilmemeli ayrıca göze tutulmamalı. mikrosaniyeler mertebesinde kör edebilecek güçtedir. Bu işlerle uğraşan bir arkadaşımız bu nedenle kör oldu. kullanım alanı kapalı kutu içinde ve kullanan kişinin koruyucu gözlük kullanmalı.

herşeyden önce can gelir.

[video=youtube;PW4Ft8C8xq4]http://www.youtube.com/watch?v=PW4Ft8C8xq4[/video]
 
teşekkürler serkan

- - - Updated - - -

çalışmamın evrelerinde yardım isteyebilir miyim
 
bende böyle bişey düşünüyorum ama nasıl bir başlangıçla başlamam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst