Kurutma makinesindeki ampul

Mixage

Üye
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
32
Puanları
1
Kurutma makinesinin içinde fakat tamburun dışında ön kapağın üstünde bulunan ufak bi ampul var. O ne işe yarıyo acaba ? (Sınav sorusu :( )
 
Sınavda aynen böyle mi sordular? Eğer öyleyse hocanız sizinle dalga geçiyor olmalı !!!
 
Kurutma makinesinin içinde fakat tamburun dışında ön kapağın üstünde bulunan ufak bi ampul var. O ne işe yarıyo acaba ? (Sınav sorusu :( )
kurutma makinesi ile herhangi bir elektriki/elektroniki baglantisi yoksa sadece bir suslemeden ibaret olup yesillik olsun diye oraya konulmustur. ya da "kurutma"nin basladigini filan belirtme amaciyla konulmustur herhalde.
 
içinde civa olan Ultraviolet lambaymış :) yani yapay güneş ışığı.. eğer yanlış öğrenmediysem böyle
 
iyi de kapağın üstünde, kapak açık ikaz lambası olur, cihaz devrede lambası olur..... olur da olur. Daha önce kurutma makinası görmemiş birisi (mesela ben) nereden bilecek onun uv lamba olduğunu? Hem öğretmediği şeyi nasıl sınavda soruyor ki?
 
Kapağın üstünde derken iç kısmının üstünde fakat tamburun dışında. (Tambur ile dış gövdenin arasında dış gövdenin iç kısmına yapışık tam kapağın üstünde duruyo ) Söküp açtık ve baktık.Ayrıca henüz sınav sorusu olmadı, sadece araştırma konusu olmuştu. Yarın sınavımız olucak bu dersten. O yüzden sorabilir diye rahatsız ettim forumu :)
 
ultraviyole lambaysa sterilizasyon amaçlı olabilir.
 
Kapağı açtığınızda çamaşırların kuruluğunu görmek içindir sanki...
 
Aristonun yeni madel çamaşır makinasında aynı sistem var kapı kilidi açıldığı zaman devreye giriyor makine çalışmaya başlayınca devreden çıkıyor körüğe monte edilmiş bir devre içini görebilmek için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,756
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst