Kumanda Panosu İmalati

sinan__

Üye
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
148
Puanları
1
Herkese kolay gelsin.Kamuda çalışan bir kardeşiniz olarak bir konuda yardıma ihtiyaç duymaktayım.
Kurumumuz bünyesinde büyük bir metal atölyesi var.Ve bu atölye,bakanlık oluru ile döner ekmek fırını imalatına başlayacak.Kurumun Elektrik Tekn. olarak fırının otomasyon işi haliyle bana düştü.Bu panoda,zamanlayıcı,termostat,2 havalandırma motoru, 1 döner tabla motoru,1 brülör kapı switchi,aydınlatma ana kesici vs bir dizi birbirine bağlantılı çalışan ekipman var.Bu pano kurulumunda
1) Ekts az geldiği için bir çok salt malzemenin bağlantısını yapıp test edeceğim bir program varmı?Bu parayla satın alınabilecek geniş kapsamlı bir programda olabilir
2)Proje çizdirmek istesem bir muhendislik firmasına gidip ihtiyacımı anlatıp buna göre cizimmi bekleyecegim,yoksa panoyu kurup bu panoya göre projemi çıkartılacak?
Böyle bir işle alakalı deneyimi yada bir öngörüsü olan arkadaşım yardımcı olabilirse memnun olurum.İyi aksamlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar,

1-)Ücretsiz program olarak CADEsimu var, bu programda hem şalt malzememler hemde inverterler bulunmakta. Ayrıca simüle etme imkanıda sağlıyor.

2-)Proje çizimi normalde pano toplanmadan önce yapılır fakat eğer panonuz küçük veya basitse çizimden öncede toplayabilirsiniz. Normal koşullarda firma yetkilileri ile görüşülüp sistem anlatılır ve çizim yaptırlır. Çalıştığım şirketlerde çizim yazılım Scada vb. işler bana aitti ve bu şekilde yol izliyorduk.
 
Merhabalar,

1-)Ücretsiz program olarak CADEsimu var, bu programda hem şalt malzememler hemde inverterler bulunmakta. Ayrıca simüle etme imkanıda sağlıyor.

2-)Proje çizimi normalde pano toplanmadan önce yapılır fakat eğer panonuz küçük veya basitse çizimden öncede toplayabilirsiniz. Normal koşullarda firma yetkilileri ile görüşülüp sistem anlatılır ve çizim yaptırlır. Çalıştığım şirketlerde çizim yazılım scada vb. işler bana aitti ve bu şekilde yol izliyorduk.
Teşekkür ederim cevabın için.Birde pano kablolamadaki etiketleme durumu var.Proje çizmeden ben bunu kafama göre etiketleyemeyecegim haliyle cunki bu işin bir standarti var.Ben topladıktan sonra cizdirsem bu kezde galiba etiketleme işi tutmayacak.Baska bir etiket standarti varmı projeye bağlı kalmadan yapılacak
 
Dediğim gibi çizimden önce toplamak küçük panolar için kabul edilebilirdir, çünkü kablo ve cihaz etiketlerini çizimci belirler, başka bir standart yok. varsada ben bilmiyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst