konveyör bant sistemi yapımı hk.

emoti

Üye
Katılım
8 May 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar iş yerinde bi bant sistemi yapmak istiyoruz mekanık kısmı tamamen dışardan gelcek tek elektrık kısmını biz yapcaz fakat şaşkın bi durumdayız ne yapıp ne kullanacağmızı tam anlamıyla bilmiyoruz istediğimiz şartlar bantınn hızı ayarlana bilsin ve bantın sonunda bir sensör bulunsun ürünler oraya geldığınde bant dursun oparatör o ürünü aldığında bant tekrar çalışsın bunu nasıl yapa bılırız neler lağazım kontaktörlerle bu işi hal edebilirimiyz yoksa plc mı lazım yoksa sürücümü bunu carsamba gunune kadar mudure sunmalıyım lutfen yardım :confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tek bir sürücü yeterlidir (motor kw uygun olmalı)
sürücülerin standardında bu istedigin özellikler mevcut.
0-1 mandal butonla sürücüyü çalıştırırsın potla hızını ayarlarsın
sensörüde uygun şekilde sürücüye bağlarsan otomasyonu saglamış olursun
pc de şuan proje çizim programım olmadıgı için açık bir şema yollayamıyorum
kolay gelsin
 
sayın sunay demir
sürücü röle üzerinden start stop mantığı ile çalıştırılsa ve sensör gördüğü anda (sensör kontakları stopa seri olucak) konvör duracak operatör malı aldığı zamanda tamam ben malı aldım tekrar çalış demesi için start yapmış olsa daha uygun olacağı kanaatindeyim.Pot yerine hızını sürücü üzerinden de ayarlama şansına sahipler sanırım.
Emniyet açısından da hem sürücünün bulunduğu panelin üzerine hemde konvör sonundaki operatörün bulunduğu alana acil siviçlerde konulabilir yada bu iki alanın mesafesi arasına ipli acil siviç de konulabilir.
 
Basit bir yapı bu çalışmayı ne kadar maliyeti gözden çıkarıp yapmak istediginiz çok önemli. Kalıcı sağlam onarımı kolay birşeylermi yapmak istiyorsunuz
Yoksa çalıştıralım kaçalım cinsinden bişilermi.
Bu dısarıdan gelecek ürün redüktörleri motorları üzerindemi yoksa sadece rulolar ve bantlarmı geliyor. Eger motorları siz takacaksanız sürücülerede ihtiyacınız olacak motorların da redüktörlü olması gerekiyor tabi size yarın bu konuda yardımcı olabilecek bir kaç katolog ve döküman öndereyim şu an ofisteki pc de yarın çalışıyorum göndereyim bir inceleyin, Saygılar
 
basit bir sürücü ve bir fotosel sensör işini rahatlıkla görür sürücünün anahtar ucunu yada start kontaktörün bobinini fotosel üzerinden geçir ürün fotosele gelince durur ürün sensör üzerinden alınınca bant devam eder çalışmaya
 
arkadaslar oncelikle konuya cvp yazdiginiz icin cok sagolun.mekanik aksam tamamen disardan gelcek motorlar fln ben bir tek elektrik aksamini bagliycam daha once hic surucu baglamadim okulda gordum biraz okadar detayli bilmiyorum mudurede yapamam diyemedim D bana detayli devre semasi gondere bilcek arkadaslar varmi ve malzeme listesi cikarmam lazim
 
arkadaslar oncelikle konuya cvp yazdiginiz icin cok sagolun.mekanik aksam tamamen disardan gelcek motorlar fln ben bir tek elektrik aksamini bagliycam daha once hic surucu baglamadim okulda gordum biraz okadar detayli bilmiyorum mudurede yapamam diyemedim D bana detayli devre semasi gondere bilcek arkadaslar varmi ve malzeme listesi cikarmam lazim

Arkadaşım
Malzeme listesi hazırlamak başlıbaşına uzmanlık işidir.Oturduğumuz yerden ne söylesek sallamış oluruz.Ben sana genel ilkeleri anlatayım.
Herşeyden önce gelecek makinalardaki tüm motorların Akımlarını öğren.Bu bilgi olmadan hiç bir şey yapılamaz.Dikkat edersen akım dedim güç değil.Aynı güçteki farklı devirdeki motorların akımları farklıdır.Bu değer sürücü tercihini de belirleyecektir.
Eğer tek bant olacaksa işin kolay.Zaten arkadaşlar kumanda hakkında bilgi vermiş.Yok çoklu bant ise her bant motoru için tercihte bulunmalısın.
Dikkat edeceğin husus çalışmanın sondan başa doğru olması gerektiğidir.
Kişisel olarak ENDA marka sürücü tavsiye ederim.Kullanımı kolay.Türkçe kılavuzu var.Toza sıcağa dayanıklı.Zaten seri port benzeri uygulamalr yapmayacaksın.Ben kullanıyorum memnunum.
 
arkadasim bantlar 2.3 metrelik fln olcak uzerindede 300\400 gr lik maddeler tasiycak yani guclu bi motor kullanmiycaz genel olarak bana nasil malzemeler gide bilir bunu yaza bilirmisiniz
 
2 seçenek sunabilirim.1,de tek invertör alır (motor güçlerinin toplamını karşılayacak kadar büyük) çıkışlarına motor korum şalteri takıp hepsini aynı anda sürebilirsin.2 .durumda her bant için ayrı sürücü kullanırsın .Bu durumda termik vs. kullanman gerekmez.Eğer bantları birbirinden bağımsızsa kolay.Değilse sondaki çalışmadan bir önceki çalışmamalı bunu ister invertör çıkış roleleri üzerinden ister kendi kumanda elemanların üzerinden yaparsın.Bant çıkışları için yansıtıcılı fotosel kullanırsın.Bu roleyi çektirir.Bant genişliği azsa cisimden yansıma da olur.
Ben ENDAyı tavsiye ettim.Sisel mühendislik satıyor.Piyasada pek çokiyi marka var.Siemensi tavsiye etmem.Basit uygulamalar için pahalı ve servisi kötü.
Birde eğer motorların 2,2kw ve altı ise 1 faz beslemeli alabilirsin.Fiyatları 3 faz aynı güce kıyasla %30 ucuzdur.Yalnız bunu seçersen motorları üçgen bağlamayı unutma
 
Daha önce hiç sürücü bağlamadım sağdece okulda gördum bildiğim kadarıyla sürücüleri ayarları biraz zor bunun gerekli şeması içinde çıkıyormu sensörler fln sürücüye nasıl bağlanıyor bununla ilgili bişi bilmiyorum benzer şeması olan arkadaşlar varmı elinde ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,247
Mesajlar
916,162
Kullanıcılar
450,056
Son üye
atas.27

Yeni konular

Geri
Üst