Konuştukça şarj olan cep!

Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
120
Puanları
1
Bilim adamlarının geliştirdiği yeni bir sistem, şarj kabusunu sona erdirecek. Telefonla konuştukça şarj olan cep telefonları, kullanıcıları büyük bir sıkıntıdan da kurtarmış olacak.
Cep telefonunuzun kısıtlı batarya ömründen şikayetçi misiniz? Bilim adamlarının geliştirdiği yeni sistem sayesinde cep telefonuyla konuşan kullanıcılar, konuştukça telefonunu şarj edecek, şarj problemi tamamen ortadan kalkacak.
Koreli bilim adamları geliştirdikleri ve telefonlarda kullandıkları nano-malzeme ile telefonların ses gücüyle şarj olabilmesini sağladı. Telefonda bulunan bu özel malzeme, ses dalgalarını kullanarak telefonun güç tüketimini durduruyor ve bataryayı tekrar doldurmaya başlıyor.
Piezoelectric ismini taşıyan bu özel malzeme, mekanik enerjiyi doğrudan elektriğe dönüştürebiliyor. Şeker kamışı ve kurutulmuş kemikte de bu malzeme bulunuyor.
 
Ses ile ortalama bi batarya kapasitesi düşüncek olursak kaç saatte fuller ? :)
 
bayaaa bi konuşman lazım heral doldurmak için...
 
bu sistemi şehirin ortasına kursalar enerji ihtiyacını karşılasalar
 
Cep telefonu tarih olmalı artık..
 
Cep telefonu tarih olmalı artık..

Bence de artık cep telefonlarının bırakın büyüklüğünü veya şarj edilip edilemeyeceğini böyle bir büyüklükte nesne olarak telefon taşımanın bile gereksiz olduğu çok küçük bir nesne olarak belki kulakta taşınabilecek bir cihaz gibi olup ta görüntünün havada asılı olarak konuşma yapılan kişinin görünmesi veya düşüncenin ses olarak iletilmesi gibi uygulamaların tartışılması gerekir. Aslında buna benzer iletişim cihazları var. Mehmetf arkadaşımızın dediği gibi "cep" olgusunun kaldırılması gerekir.
 
güzel düşünce ama uygulamaya geçtğinde nasıl olacak test etmek gerek
 
Batmanin bir filminde görüntüyü sinyal hattı üzerinden alıyorlardı. Cep telefonunun frekansından modulasyon yapıp sanırım. Çok dikkatimi çekmişti buda böyle bir şey sanırım. üzerine gidilirse yapılabilir. yüksek lisans tezi :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,538
Kullanıcılar
450,132
Son üye
probey313

Yeni konular

Geri
Üst