Kontaktor giriş çıkış voltaj farklılığı

ahmet114

Üye
Katılım
8 Eyl 2008
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
Yıldiz üçgen devrede m kontaktor girişi gazlar arası 380 volt ve nötr faz arası 220 volt görüyorum kontaktor çıkışı fazlar arası 380 diğer faz arası 330 ve nötr ile olctugumde 195 volt gösteriyor kontaktor kontağı bozuk diyebilirmiyiz.bozuk olmuş olsa bu şekilde voltajı bu kadarmi kaçırır
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba kontaktör çıkış voltajını yük altında mı yoksa boşta mı ölçüyorsun ?
1.Boşta iken ölçüm yapıyorsanız kontak uçları ark ve korozyon sonucu direnç oluşuyor olabilir bunu sebebi ani devreye alma ve yüksek akım uygun olmayan bir kontaktör olabilir.
2.Yük altında ölçüm yapıyorsanız kontaktöre bağlı cihaz aşırı yükçekiyordur veya birden vazla başak yük çeken cihazlar vardır. uygun kablo kesit ve Şebeke güç hesaplaması yapalısınız.
 
Uygun bir ölçü aleti ile kontak geçiş dirençlerini olcebilirsiniz.
 
Teşekkür ediyorum arızayı buldum kablo uçlarında yüksük kullanmadığım dan dolayı kablonun yalıtım yerine denk gelmiş bütün kabloları gözden geçirdiğinde çoğu kablo yalıtım ile sıkılmış.tesekkur ediyorum bilgilendirme için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,770
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst