Kompanzasyonda farklı tanım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Matematiksel işlem nerede...??? İspat böyle mi yapılıyor...Sen söylüyorsun diye bir şey doğru mu oluyor...pehhh
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
reaktiff.jpg
Matematiksel işlem nerede...???

İspatımı tezimi o sürekli bahsettiğin matematiksel işlemlerle çürüt hodri meydan :) geçmiş mesajlarımda hepsini vektörel olarak izah ettim geri vitese tak mesajlarımı oku öğrenirsin.
Yok hala idda etmeye devam ediyorsan savunduğun bilgiyi ispatlayacaksın arkadaş.

Faz farkını cosfi'yi bilen her elektrikçi bu izahati anlar :cool: sen anlamadım diyorsan eline kalemi al çiz faz farkı arttıkça ve azaldıkça neler oluyor gör sonra o çizimlerini gel burda paylaş hep beraber görelim.
İspatları yapan hep benim hala benden birşeyler bekliyorsun pes ! Biraz çalış ne ölçmeye geliyorsun, ne hesaba geliyorsun olayın hiç biryerinde yoksun 192 mesaj oldu paylaştığın gavur siteden copy/paste bir yazı elle tutulur başka hiç bir şey yok !

40 gün taban eti 1 gün av eti :D senin gibi tembel avcı çok aç kalır çoook :D
 
Son düzenleme:
İspatımı tezimi o sürekli bahsettiğin matematiksel işlemlerle çürüt hodri meydan

g%C3%BC%C3%A7-ifadeleri-png.25533

Güç ifadeleri yukarıdaki tablodaki gibi.

Arkadaşım azıcık verdiğim bilgileri okusan göreceksin. Tabloyu inceleyelim. Tabloda sırasıyla;

1. satır: Anlık güç; akım ve gerilimin zamana bağlı fonksiyonlarının çarpımıdır.
2.satır: Bu çarpım sonucunda p; 2 bileşenden meydana gelir.
3. Satır: Bu iki bileşenden biri anlık aktif güçtür diğeri ise anlık reaktif güçtür.
4. Satır: Bu anlık aktif gücün ortalaması P=V.I.cosfi dir. Reaktif gücün ortalaması ise sıfırdır.
5. Satır: Maksmimum anlık aktif güç V.I.cosfi'dir ve ortalama güçle aynıdır. Maksimum anlık reaktif güç ise Q=V.I.sinfi'dir ve bu güç reaktif güç olarak adlandırılır.

Burada; reaktif gücün anlık fonksiyonu; Vmax.Imax.sinfi*sin2wt/2 dir. Vmax=kök(2)*V ve Imax=kök(2)*I'dır ve bunları yazdığın zaman ve sin2wt'nin maksimum olduğu değer 1 alındığında,

Q=V.I.sinfi'yi bulursun.

ve senin bahsettiğin üzere reaktif güç eğrinin altın kalan alan olmamış olur. Böylece senin tez de cupppaaa suya düştü, boğuldu, öldü...mevlam rahmet eyleye... amin...

Stajerin liseliyse ha bire gönderdiğin resmi anlat nasıl olsa yer.
 
Son düzenleme:
Çok cahilsin :D şu aşağıdaki çok ama çok basit ispatımı çürütmeyi dahi beceremedin :D
Hala copy/paste formül başka bir numara yok acemi avcı :D sen daha çok taban eti yersin :D

reaktiff.jpg
 

Kırıcı cümlelerimi (sadece Ramazan dolayısıyla değil), kenara koyuyor ve seni yanlış bilginle baş başa bırakıyorum. Yaptığım ispata da itirazın olursa, etiketle sen gibi küsüp gitmem... bir daha göz atarım : )
 
Asıl ben senin bu konudaki cehaletinle seni yalnız bırakıyorum. Ortada ispat namına en ufak birşey koymadın. Yazdığın copy/paste birkaç formül onunla övünüyorsun. Ben grafiksel olarak herşeyi açık ve net bir şekilde ortaya koydum ve ispatladım. Vektörel olarakta ispatladım geçmiş mesajlarımda mevcut.
Sana büyüğün olarak tavsiyem eline ölçü aleti al ölçüm yap, osilaskoplada inceleme yap. Faz farkı artınca azalınca ne oluyor gözlemle sonra gel sürekli verdiğim eğride faz farkını azalt çoğalt hangi alanda azalma hangisinde artma oluyor gözlemle. Havada uçuşan yarım yamalak bilgilerin bir yerine otursun.
Yada hiç elleme çünkü senin birşeyler öğrenmeye zaten niyetin yok ! amacın artistik yapmak onuda beceremeyip eline yüzüne bulaştırdın.
 
Ortada ispat namına en ufak birşey koymadın.

Seni anlamakta zorlanıyorum. Eğrinin altındaki alana reaktif güç demiyormusun sen, diyorsun. O alanın reaktif güç olmadığını sana matematiksel olarak açıkladım ve ispat ettim. Deki açıklayamadın. Yanlış de. Yanlışın şurası de... Kaynağın yabancı olmasında seni gocunduran şey ne???

Al türkçesinden oku...
http://www.mku.edu.tr/getblogfile.php?keyid=2675
absorbe ve geri dönen enerji.png

Ben yanlış çeviri yapıyorum. Üniversitedeki hoca da yanlış biliyor. Sen doğrusunu biliyorsun.. pehhh
 
Son düzenleme:
Seni anlamakta zorlanıyorum. Eğrinin altındaki alana reaktif güç demiyormusun sen, diyorsun. O alanın reaktif güç olmadığını sana matematiksel olarak açıkladım ve ispat ettim. Deki açıklayamadın. Yanlış de. Yanlışın şurası de... Kaynağın yabancı olmasında seni gocunduran şey ne???

Al türkçesinden oku...
http://www.mku.edu.tr/getblogfile.php?keyid=2675
Ekli dosyayı görüntüle 25568
Ben yanlış çeviri yapıyorum. Üniversitedeki hoca da yanlış biliyor. Sen doğrusunu biliyorsun.. pehhh

Gayri müslim gavuru sevmem çünkü oda beni dinimi ve milletimi sevmez (istisnalar kaideyi bozmaz.).
Konumuza dönelim;
Bak arkadaş uygulamada saf endüktif devre diye birşey yok önce bunu kafana iyice yerleştir dolayısıyla o 90 derece olayıda sadece teorik bilgi ! Uygulamada 90 derece faz farkı la fontenden masalların 1.bölümüdür, 90 derecelik açının cosinüsünü hesaplamak için hesap makinasına gerek yok azıcık trigonometrik bilgisi olan bir insan bunun sıfır olduğunu anlar, hipotenüsün dik açı olmayacağını bilir.
Uygulamada yük formu ya R+XL şeklindedir yada r+Xc şeklindedir. Yani hiç bir yük safi endüktüktif reaktanstan oluşmaz, hiç bir yük safi ohmik dirençten oluşmaz minikte olsa endüktif reaktansı vardır ve hiç bir yük safi kapasitif reaktanstan oluşmaz minikte olsa ohmik direnci vardır.
Sırf Siz istiyorsunuz diye çok sevdiğiniz gavur kaynaklardan alıntı yaptım;

rlc.jpg


Dolayısıyla al gülüm ver gülüm olayı diye birşey yoktur yani sizin tabirle absorbe edilen enerji aynı miktarda geri verilmesi söz konusu değildir.

reaktiff.jpg


Senin bilgin sana benim bilgim bana, senin neyi nasıl algıladığın, nasıl ters bir bakış açısı içinde olduğun beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Ama şu kulağına küpe olsun teori ile pratik farklıdır teoride öğretilen her bilgi uygulamayla birebir aynı olmayabilir, bunun en iyi örneği sizin paylaşımınız olan saf endüktif devre gibi. Uygulama tecrübesi olmayan bazı hocalar bu tür farkları bilmediği için aslında uygulamada böyledir arkadaşlar diye uyarmaz aldığı bilgiyi robot gibi iletir.
Bazı şeyleri zamanla uygulama yaparak öğreneceksiniz teorik bilgi olmazsa olmazdır ama örnekte olduğu gibi uygulama tecrübesi ile birleşmedikçe bir hiçtir !

Yani her teknik elemanın görünür gücünün iki vektörel bileşeni vardır birisi teorik bilgisi diğeri uygulama tecrübesi. İki vektör ne kadar büyükse bileşke vektör o kadar büyük olur.
 
Son düzenleme:
Syn @YaşlıUzman ; cümlelere tek tek yanıt vermeyeyim. Benim karşı duruşum var olan bir matematiksel ve fiziksel bir duruma, sizin alaycı şekilde yoktur demeniz. Ben böyle biliyorum deyin gitsin...

Ben bir kez daha sorumu sorayım.

reaktif güç.jpg

Orasıdır diye ısrar ediyorsan, grafik, formül herşey ortada. Bana nasıl bulunacağını göstermeni istiyorum sadece... bu gösterme işi ölçü aletini elimize almakla olmaz. Matematikle olur.

ve bu matematiği bilmezsen, o ölçü aletinin neyi nasıl ölçtüğünü bile anlayamazsın.
 
Tek tek cevap verme sen zaten neye cevap verdin ki 200 mesaj oldu siteden alıntı direkt copy/paste formüllerden başka ne paylaştın? koca bir hiç !
O yüzden bu saatten sonra da hiç bir şey paylaşma batık geminin kaptanı :) muhattabım değilsin kafana göre takıl şu dakikadan sonra :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst