kompanzasyon panosu

Selam arkadaşlar konu açmayı bilmediğim için buraya yazıyorum kusura bakmayın. Kompanzasyonu bi türlü tutturamıyorum. Ya kapasitif ya da indüktif yazıyor. Kapasitif en son0,99 a çektim. Reaktif yazmaya başladı. Neden ola ki ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İşletmeyi (kurulu güç, yükler trifazemi monofaze mi, hızlı yükler var mı) ve kurulu kompanzasyonu (kaç kademe, monofaze kademeler varmı röleniz üç fazdan mı ölçüm alıyor vs) tanımlarsanız fikir verilebilir..
 
En doğrusu en baştan ama yinede nerden aldığın hiç fark etmez, önemli olan akım trafosuunun nerde olduğudur.
 
baranın neresinden alırsanız alın farketmez çünki sisteme paralel bağlıdır.
 
beslemeyı nerden alırsan al farketmez onemlı olan akım trafolarının baraya baglı olan dıgr besleme unıtelerınden once olması yanı yukten once olmasıdır
 
akım trafoları ana şalterin hemen çıkışına bağlamak gerekir ki doğru ölçüm yapabilsin
 
akım trf ları girişte olur gerilim uçlarının nereden alındığı önemli değildir.yalız analizör ve r.g.k.rölesi beraber aynı akım trafosundan beslendiğinde röle yanlış ölçüm yapıp yalnış hesap yaparak doğruyu bulmaktadır.(matamatik kanunu gibi -*-= + )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,457
Mesajlar
917,741
Kullanıcılar
450,398
Son üye
max19

Yeni konular

Geri
Üst