kompanzasyon kondansatöe belirleme

sanalist

Üye
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
1)Kompanzasyon kondansatörlerini seçerken eşit olarak mı seçmemiz gerekiyor yoksa
1-2-4-8-16 mantığıyla istediğimiz kondansatörü devreye alarak az kondansatörle net değeri bularak yapabiliyormuyuz.kontrol sistemleri hangisine göre çalışıyor.
2) güç hesaplaması yaparken çekilen akıma göremi hesaplama yapmamız gerekir yoksa cihazların üzerinde yazılı olan max değerlerine göremi hesaplamalıyız.
3)varolan bir sistemin kondansatörlerinin ömrü ne kadardır.doğru çalışmasını sağlamak için kondansatörlerimi mi değiştirmemiz gerekir.Kontrol Sistemi ayarları ile yapabilirmiyiz.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Anlaşılan forumda daha önce aktif olmadığım için beni kimse ciddiye almadı.yinede teşekkürler
 
1+2 =3
4+1=5
5+3=8 mantk yanı sayıların toplamı aradakı kademeyı tutarsa sorun yok yanı 1 kvar kullandık 2 de kullandık 3 gerek yok 1 le 2 ceker kademe baslangıcı 1 gurup tri faz olacak 10kw 5 kvar en az kondansator koyman gerekir cektıgın gucun yarısı tabı işletmene gereken bu ama ri ve rc onemli kalıte takarsan 2 yıldan daha fazla ama ara malzeme takarsan yılık degıştırmen daha iyi olur kontrol sıstemınde de senın reaktıf rolene bırdefa tanıtırsın sonra o kendı kumanda eder cok takılırsan rolenın servısını ara yardımcı olurlar
 
1. devreye giriş çıkış süresi deşarj durumu vs sebebi ile klasik rölelerde binary kondasnatör dizilimi için yedekleme yapmanız gerekebilir. Tristörlü sistemde gerekmez, deşarj gerekmiyor çünkü.
2. Kaba bir hesapla yapacak olursanız projedeki toplam kurulu güce bakarsınız, ölçüme girecek olursanız o halde toplam reaktif ve dengesiz yükleder de bakarsınız. Hızlı değişen yükler de önemli olabilir.
3. Kontaktörlüde bir saatten birkaç yıla değişebilir şalt malzemenin ve yükün durumuna göre.. Tristörlüde şu anda dört-beş yıldır kondansatör değiştirmediğimiz yerler var, genel olarak daha uzun sürede değişim gerektirir.
 
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,462
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst