klimalar yüzünden konpanzasyon kapasitif yazıyor

rahminizam

Üye
Katılım
13 Ocak 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
54
arkadaşlar acil yardım özel bir kuruluşta 10 adet klima var bunları devre dışı bırakıyorum durum normal ama klimalar çalışırken konpanzasyon kapasitif ceza yazıyor.bununla ilgili ne yapmalıyım lütfen bana yardım yardım edebilirmisiniz.şimdiden teşekkür ederim......


*"Bakarmısınız, Yardım, Bakmayan kalmasın, Lütfen Yardım" gibi başlıklarla konu açmak yasaktır. Başlık bir konunun özeti niteliğinde olmak zorundadır. Lütfen konu açarken başlık seçmeye dikkat ediniz.
Düzenleme:
korkmaz_design
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayın rahminizam

güç analizörü sistemdeki akım, gerilim, harmonikleri gösteren cihazdır. sisteme güç analizörü bağlayarak sistemin ne zaman endüktif ne zaman kapasitif olduğunu grafik üzerinde rahatlıkla görebilirsiniz. ama bu çözüm değildir.
 
reaktif güç kontrol rölenizden biraz bahsedermisiniz.markası,tek faz kontrollümü,kademe sayısı vs.

_________________________________________________

Lütfen eleştrilerimize dikkat edelim. İnsanların birbirleriyle fikir alışverişi yapması oldukça normal ve güzel bir durumdur.

Düzenleme: Roboelektronik
 
sayın fabia ben elektrik tesisatçısıyım insanlar bilmediği şeyleri burada öğrenemezmi zaten bu site bunun için değilmi bu sektörde bu teknolojide herzaman herşeyle karşılaşıyoruz bilemediğimiz yetişemediğimiz şeyleride sorup öğrenmeye çalışıyoruz
 
Kompanzasyon rölesi bir fazlı ve akım trafosu da klimaların fazla olduğu fazda ise, röle tek akım trafosuna göre kompanzasyon yapacağı için sayaç kapasitif yazıyor olabilir.

Bu özel kuruluşun, kompanzasyon panosunun özellikleri (röle marka-modeli, kondansatör kademe bilgileri...) , yük durumu (ne oldu da kapasitif yazma olayı meydene geldi? Klimalardan sonra mı?) , klimaların (bir fazlı ise) hangi fazda kaç adet olduğu ve güçleri hakkında bilgiler verirseniz yardımcı olabiliriz hep beraber. Sadece klima sayısı ile yapabileceğimiz birşey yok gibi...
 
genç arkadaşa katılıyorum klimaların kapasitife yönelik çalışacağını zannetmiyorum
tek fazlı kontrol bir role olabilir
 
Sn. rahminizam

* Normalde bir sorun olmadığını ama klimalar devreye girdikten sonra kapasitif cezaya girdiğinizi belirtmişiniz. Sn. genç arkadaş'a katılıyorum. Klimalara faz dağılımı önemli, çünkü 10 adetten bahsetmektesiniz.
 
role entes 3 fazlı entes rg12c kompanzasyonun tam hesabı yapıldı ve tamamen yeni sistem kuruldu klimalar 3 fazlı hepsinin ayrı ayrı t.m.ş sigortaları var ana sigortasıda var ben klimaların ana sigotasını kapatıyorum sistem normale dönüyor .şöyle anlatayım kompanzasyonu tamamen kapatıyorum sistemde yinede kapasitif yük var.Ben klimaları kapatıyorum kapasitif yük kalkıyor.durum böyle arkadaşlar,ilginiz için teşekkürler...
 
kapasitif olduğunu nerden goruyorsun, sayaç ekranından mı takip ediyorsun yoksa roleden mi
 
Sn. rahminizam

* Klimalar devre dışı iken durumun normal olduğunu belirtmişiniz, o zaman röleniz ve ayarları konusunda problem olmadığını düşünüyorum. Klimalar devre değilken dahi kapasitif yük olması devreye kapasitif yük basıldığını gösterir bazı kaynaklardan. UPS, elektronik balastlı lambalar vs.

* Klimalar kalkınca kapasitifin de kalktığını belirtmişiniz. Klimaların kapasitif etki gösterip gösteremeyeceği hususunda net birşey söyleyemeyeceğim, ama zannetmiyorum.

* En son durumda yapacağınız bunu göz önünde bulundurarak, kapasitif miktarı azaltmanızdır ve böyle denge tutturabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,779
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst