klimacı arkadaşlar yardım

peco3434

Üye
Katılım
6 Ağu 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
fabrikada bi makinanın elektrik panosunda yetersiz hava sirkülasyonu olmadıığı için içindeki cihazın biri sıcaklıktan arızaya geçiyor çok ısınıyor.ben bu panoya bir fan takmayı düşünüyorum.emiş mi yapmalı yoksa ??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
daha önce hiç pano havalandırması yapmadım ama mantıklı bir şekilde düşünecek olsam içerdeki sıcak havayı emdirip dışarı atmasını sağlayabilirsin böylesi daha mantıklı olur
 
Arkadaşa katılıyorum dedikleri doğru zaten içeriye hava vermen mantıksız tozlanma olur. Tozlanmada arıza oranını artırır.
 
Genel olarak emiş yaptırırlır da, dışarı emilip atılan hava kadar , içeri hava girecektir.O yüzden, tozlanma sorunu ortadan kalkmaz.Giriş kısmını kapatıp, sadece emdirmeye vakumlama denir ki, panoyu fanla vakumlayamazsın. Vakumlayacak güçte bir şey olursa da, pano yamulur zaten :)
İçeri bir şey girmeden soğutma yapmak isterseniz, ya klima kullanacaksınız, ya da heatexchanger.
Bir yol da şu olabilir ( klima ile aynı mantık) işletmede soğutma suyu kullanılıyorsa, pano içine, bir eşanjör koyup, içinden su geçirirsiniz ve, pano içindeki havayı sirküle ettirirsiniz.
Benim tozla , dumanla işim yok derseniz de, panonun üstüne bir emiş fanı koymanız ve, altına da hava emişi için delikler açmanız yeterli olur. Cihazı soğutmak için e, cihazın üstüne de bir fan konulabilir.
 
filtreli fanlar var. böylece tozu engelleyebilirsiniz. ancak sık sık filtreleri kontrol etmek gerekir.
 
Soğutmak için -10dereceye kadar soğutabileceğin sürkülasyon ile soğutucuları kullanabilirsin
kolay gelsin
 
Benim tecrubelerime göre en sağlıklı yöntem pano klimasıdır.
Ama fan kullanıcam derseniz Hem basma hem emiş daha saglıklıdır.Panoyu tozdan korumak icinse fan filitresi ve Basma yapan fan 20 likse emiş yapan fan 12 lik olmalıdır.Pano icerisinde azda olsa basınç oluşturabilmelidir ki toza önlem olsun.

Basma asgıdan emişte yukarıdan tahliye etmelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst