Kazan kontrol sistemi

x0914667

Üye
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
443
Puanları
1
Yaş
39
Katı yakıt kazanımız için bir kontrol sistemi yapmak istiyorum.
Nasıl Bir sistem yapmalıyım.Emniyet olarak ne kullanmalıyım.
Önerilerinizi bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kazan emniyeti için;
Öncelikle, İşGüvenliği'nin istediği gibi, 2 adet Basınç kontrol Presostatı, 2 adet Su sevıye Şamandrası (yenilerde elektronık olanları kullanılıyor) mınumum kullanılacak malzemelerdir. Presosalar, seri olarak bağlanacak olup istenilen basınca geldiğinde, ateşleme sistemini (kömürlü ise üfleme ve kömür yükleme helezonlarını) durduracaktır. Şamandralar; Kazandakı su sevıyesı belirlenen birinci alt sevıyeye geldiğinde su pompalarını çalıştıracak, pompalar çalışamaz su yetişmez, su yok vs ise ,kazanı durduracak ve sesli alarmı çalıştırması gerekir.
Kolay gelsin arkadaş.
 
Katı yakıtlı kazanlarda enerji kesilmelerinde devirdaim pompaları çalışmayacağına göre ve yanma devam edeceğine göre ne yapmanız gerektiğini düşünmenizi öneririm. Selamlar.
 
Birçok tanıdığımın sadece devirdaim pompalarına U.P.S bağladım...
 
katı yakıtlı kazan derken sıcaksu , buhar , v.s ne kazanı olduğu belirtilmemiş.

prosestat denilen ürün basınç kontrollü kazanlarda yain buhar kazanında kullanılır. normal kalorifer kazanları sıcaklıga baglı kontrol edilir.

yeni nesil katı yakıtlı kazanların yanma havasını elektrıklı fanlar karsılamaktadır.

fan durdugunda yanmada beklemeye gecer. elektrık kesıntılerındede yanma duracagı için bir sıkıntı olusturmayacaktır.
 
abi bizde komur kazanı var daha dogrusu on cehennemlik universalın yaptıgı bunda komuru karıstıran karıstırıcı var ve sürekli bir yerleri kırıp tıkanıyor nedenı ne anlayamadım hala yardımcı olursanız sevinirim ki bizde baca fanı varı kardesım butun kontrolu baca fanına verdım acil stop gibi eger çalışmazsa yada durursa sistem çalışmıyordu bunu yapabilirsin 2. baca sıçaklıgını ve basınç okuyan ve yakıt helezyonunda hız kontrol varsa basınç artıkça kömür alımını otomotik yavaşlatan bir kart almıstık onu kullanıyorduk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,007
Kullanıcılar
450,224
Son üye
Emir123123

Yeni konular

Geri
Üst