kayar bara çalışma prensini

edal23

Üye
Katılım
1 May 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kayar bara çalışma prensibi hakkında bilgisi olan varmı acil
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
SN Hasan bey verdiğiniz linkte bilgiler var ama tam açıklayıcı değil örneğin termik rölenin kesiciye sinyal vermesi ile bu işlem yapılıyormuş ayrıca bir açtırma butonu kullanılıyor yalnız termik röle seçerken neye göre akımını seçeceğiz ayrıca bağlantı şeması nasıl olacak daha detaylı bilgi, verirseniz sevinirim
 
kafama takılan bişey var, bir panoda neden alt veya dağıtım barası olsun ? bu resimlerde aynı panoda oldugu belli de neden barayı kısımlara ayırıyoruz anlamadim bir de dağıtım barası ile anabara arasında neden koruma şalteri olsun ?
yani baralar arasında zaten koruma gerekmez adi üstünde bara, ortak nokta, alt barada ana baranın aynısı değil mi? birden fazla alt bara mi sözkonusu yoksa? bir de burada korumadan kasıt nedir? ana baranın zaten giriş şalteri var ve diğer alt baralardan çıkan fiderler veya hatlarinda olacaktır, bu korumanin ne işe yarayacagini anlamadim , bilmedigim bir konu oldugu icin kafama oturmadi biraz acarsaniz sevinirim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst