KABLOSUZ ELEKTRİK İLETİMİ

cslyas06

Üye
Katılım
13 Haz 2014
Mesajlar
114
Puanları
1
Yaş
30
İyi akşamlar, geçen sene yaptıgım kablosuz elektrik iletimi projesi, aklımdayken paylaşayım dedim.
Nikola Teslanın 20.yüzyıla damga vurmuş projesi, günümüzde kullanımı yok denecek kadar azdır Daha yeni yeni cep telefonları nı şarj etmede kullanılan proje neden yaygın olarak kullanılmıyor? İnsan saglıgına zararları nelerdir?
 
Bakmak istedim linke ama Facebook kullanmıyorum , hesabımda yok


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
1- Çok verimli değil mesafe arttıkça verim düşüyor. Uzun mesafeli aktarım yapılamıyor.
2- Yüksek güç transferi yapılamıyor. Şu an için düşük güçler transfer ediliyor.
3- Sağlık üzerinde etkileride var. Vücut kimyası değişebiliyor. Her türlü elektromanyetik etki insan vücudunu etkiliyor.

diye biliyorum.
 
1- Çok verimli değil mesafe arttıkça verim düşüyor. Uzun mesafeli aktarım yapılamıyor.
2- Yüksek güç transferi yapılamıyor. Şu an için düşük güçler transfer ediliyor.
3- Sağlık üzerinde etkileride var. Vücut kimyası değişebiliyor. Her türlü elektromanyetik etki insan vücudunu etkiliyor.

diye biliyorum.

ustam mesafe konusunda sıkıntı yok diye düşünüyorum bu video da adam 1 metreden televizyon çalıştırıyor dahada geliştirilebilir bence, benim projede rezonansı tutturamadım yoksa daha uzak mesafeye iletim yapıyordu. Bana göre tek sıkıntısı insan sağlıgına etkisi var.
 
videoda televizyonun arkasında bir cember var o telefonlarda içinde bobin var diye çalıştı o cihazın en uzak mesafesi 2m nikola teslanın yaptığı 2km öteden bir ampul çalıştırmiştı bunuda şu şekil yapmiştı tesla bobini voltajı cok yüksek olduğu için hava iletken olmuştu toprakta nötr olduğu için havadaki akım ampule ve sonra toprağa giderdi ampulu toprağa badırırdı ampul çalışırdı. Nikola tesla onu tam yapamadı niye desen çünkü amerika kapitalizm emperyalist devlet olduğu için yapamadı yapsaydı şu an herkez bedava elektrik kullanırdı bakır kablolar satırmazdı düzgün yapılırsa insan sağlığına zarar yoktur hatta elektronlar insanlara cok faydalı olduğunuda duymuşdum. (ha bşde tesla bobini düşük frenkasla çalışır yüksek voltaj cıkar bunu yünden zararı olmaz videodaki adam yüksek frenkans kullanmış. Yüksek frekans zararlıdır hepde cok....
 
Son düzenleme:
(ha bşde tesla bobini düşük frenkasla çalışır yüksek voltaj cıkar bunu yünden zararı olmaz videodaki adam yüksek frenkans kullanmış. Yüksek frekans zararlıdır hepde cok....


Hocam şurada yanlışın var tesla bobini yuksek voltaj ,düşük akim ve çok yuksek frekansla çalışır. Çünkü elektriğin frekansı ne kadar artarsa elektrik iletken dışında yoğunlaşmaya baslar.
 
düşük frekans girerdi yüksek frekans çıkardı olabilir. Ama frekans yüksek se voltaj düşür frekans ne kadar yükselse voltaj düşer onun yüzünden tesla bobini öyle değil yüksek voltaj çıkar zararlı olduğuna inanmıyorum nikola tesla bobini zararlı olsaydı coktan ölürdü adam 86 yaşında öldü.
 
Buda zararlıdır tesla profesyonel bir adamdı hangi akımın hangi voltajın kendine zarar verebileceğini iyi biliyordu, gerekirse faraday kafesi falan bu ekipmanlarla kendini koruyordu.
İnternetten buldum teslanin bir sözü var şöyle

Kendi alternatif akım ve yüksek frekans ile ilgili "Frekans yüksek olduğu müddetçe yüksek voltajlardaki alternatif akımlar derinin yüzeyinde, herhangi bir yaralanmaya neden olmadan salınırlar. ama bu amatörlerin becerebileceği bir şey değildir. sinir dokularına nüfuz edebilecek miliamperler öldürücü bir etki yaratabilir ama derinin üzerindeki amperler kısa süreler için zarar vermez. Derinin altına sızabilecek düşük akımlarsa, ister alternatif ister doğru akım olsunlar, ölüme yol açabilir...
N.Tesla

Alıntıdır.
 
kardeşim amper demiş bir amatör yapsa geberir diyiyor anlamadın mı amper sizdir tesla bobini zarar vermez o zamanlar ölçü aletleri yoktu hepsi matematikti amatör biri 100 mikro amper verse ölür şimdiki teknolojide öyle bi sıkındı yok matematiği bildiği için amper seviyesi cok cok düşük yapardı zararı ortadan kaldırırdı o mesajı amatörler için yazmiş nikola tesla insanlara cok değer veriridi zararlı olsa yapmazdı.
 
Aynen kardeşim bende orta boy yapmayı dusunuyorum meşakatli bir iş EHT trafodundan tut kondansatorune kadar hepsi ince çalışmalara bakıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst