Kablo kesit alanı nedir

mamican37

Üye
Katılım
9 Kas 2023
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
18
Merhaba kablo kesit alanı nedir, neyi ifade eder aşağıya bir tablo vericegim tabloda kablo kesiti 1,5mm olan bir kabloya 2,5 kW enerji verildiğinde 103 metre kadar kablo çekilebilecegi yazıyor buradaki kablo kesiti neyi ifade ediyor ne anlamda kullanılıyor kablo çapı gibi bir şeymi?
Screenshot_20231109-100512~2.png
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Pi yerine ve rkare yerine hangi sayılar yazılıyor ben stajerim de bilmiyorum
Sevgili kardeşim,kızma ama mümkünse sen elektrigi bırak sosyal alanlarda,edebiyat alanında veya tarımla ilgili konularda çalış.Elektrik tehlikeli bir iştir,şakası olmaz.Sonra anan baban üzülmesin.
 
Sevgili kardeşim,kızma ama mümkünse sen elektrigi bırak sosyal alanlarda,edebiyat alanında veya tarımla ilgili konularda çalış.Elektrik tehlikeli bir iştir,şakası olmaz.Sonra anan baban üzülmesin.
pi 3.14 r de kablo kesitinin yarı çapı veya fgencal beyin attığı posttaki diğer formül (π/4)*R² R ise kablonun çapı ikisini de kullanabilirsiniz.
Katılıyorum. Sorduğunuz şeyler elektrik değil matematiğin en temeli sayılır. Meslek lisesinde elektrik okuyorsunuz belki bende meslek lisesinden mezunum ama elektrik için fizik biyoloji yi geçtim matematiğin çok kuvvetli olması gerekir. Merak duyduğunuz başka alanlara yönelmeniz ilerideki hayatınız için daha doğru olur. Bölüm veya alan değiştirmek şu an size zor gelebilir ama gelecek için bi yerden değişiklik yapmak gerekir.
 
Bende bir ekleme yapayım konuya.
1-Bizim ülkemizde hile hurda çok oluyor kablo şirketleri hepsi standart üretim yapmıyor onun için %5-10 tolerans payı koymakta fayda vardır.
2-Tesisatı yapan usta kablo soyarken kesit küçültmesi yapabiliyor.
3-Tadilat veya arıza durumları için pano boyutuna uygun olarak biraz bolluk bırakılmalıdır uzun mesafeli kablolarda tekrar kablo çekilmesini maliyet çok olabilir.(Ek yapma derdiniz de olmaz)
4-Kablo akım taşıma tabloları sadece mesafe dikkate almamalısın kablonun geçeceği yer (hava,boru içerisi,yeraltı,kablo çarpan oranı vb)ve iletkenin türünde(bakır,alüminyum)dikkat etmelisin.Elektron ileri geri hareketleri sonucu kablolar ısınır bulundukları farklı yerler göre soğuma oranları farklıdır.
5-İletken türü de mesafeye göre
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst