Kablo Isınması

Durgun elektrik bazı durumlarda fazla ısınma yapar,bir akıllı telefonda bile durgun elektrik el yakıyor,toprak önemli ve gevşeme var mı kontrol gerekiyor!!!!
Alemin kralı geldi . Paylaşım için teşekkürler ORHAN ustam .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sıcaklıklar normal sınırlar içinde hatta 17 metre için olan az bile ısınmış çünkü 240 lık olduğundan.. bizim vucut sıcaklığımız bile 37 derece..185 lik sanırım akıma göre sınır değerde ama kısa mesafede oda normal sayılır..pano içi havalandırma durumu nedir?
Ana panolar eski havalandırma da yok onlarda. 185 lik yerine her faza iki tane 120 lik kullansak fark eder mi acaba? Tam onu yapmak için hazırlanıyordum iki tane 120 bağlarsan 185 likle ayni olur dediler bıraktım.
 
ısındıkça kablo direnci artıyor. direnç arttıkça güç kayıpları artmaya başlıyor. kablonun reglajı bile etkili olur ısınmasında.mümkünse kablolar arasında boşluk bırakılması faydalı olur. n2xh kablo kullanılmasında yarar var .ortam sıcaklığı kontrol edilebiliyorsa o düşünülebilir. kablo seçiminde dikkat edilmesi gereken sıcaklığa bağlı düzeltme faktörleri yeraltı ise toprak termik direnci gibi hususlar var.bunlara göz atabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst