Kaçak akım sürekli atıyor.

Bilisimtr arkadaşıma katılıyorum önce dolap ve klima prizlerine başka bir alıcı bagla ve sorunun cihazlarda mı tesisatta mı oldugunu bul

kaçak akım röleleri toprak - nötr arızasın da dan dolayı atar

ve birdekaçak akım rölesiinin nötr den dönüş olmadıgı halde fazdan akın çekersen yani nötür başka bir dairenin kaçak akım rölesin den geliyosa veya tam tersi bir durum iki farklı kaçak akım rölesiinn biriin fazını birinin nötürünü kullanırsan bu durun tersi içinde geçerli kaçak akım rölesi atar

mesela dubleks bir evde katların her birinde ayrı kaçak akım röleleri varsa ;

katlar arasın daki vaviyen lamba tesisatında farklı katların vaviyen lamba devresinin faz - nötrü bir yerden alın malı


******@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kacak akım rolesi notür ve topragın birlesmesinden atar ve ye cihaz ların biri bozuk tur arkadasım
 
Buzdolabının fişini çıkar ölçü aletinin ohm kademesinde fişin toprak ucuna değdir diğer ucunuda fişin faz nötr uçlarından birine değdir sonrada diğer uca ikisindede omajı 0 okumaman gerekiyor aynı işlemi klima içinde yap. yüzde doksan ihtimalle cihazlardan kaynaklanan bir sorun. Bence klimanın dış ünitesinin içinde nemden dolayı biriken sudan olabilir. Eğer ikisindede sıfır okumaz isen ikisinide çalıştır tam sigorta attığı anda fişten çekerek aynı işlemi yap.
 
eğer kaçak akım rölesinin mili amper değeri 30 mili amper ise devredeki kaçağın toplamı 30 mili ampere ulaştığında atar hemen atmıyorsa alıcı cihazlarda sorun olabilir
 
ustalarıma kesinlikle katılıyorum

___

Merhaba,etkin (efektif) gerilim Türkiye'de220V, avrupada 230V-240V arasıdır.
Manofaze abone girişi 220V olmak durumundadır. TSE' ne ve kanunen TEDAŞ bunu sağlamak yükümlüğündedir.Lütfen araştırın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yağmurlu havalarda bazen kaçak akım rölesi düzensiz bir şekilde atıyor. Arızanın hangi hatta, sigortadaki linyeden olduğu nasıl tesit edilebilinir?
 
Bazen de farklı markada kaçak akım rölelerinden birisi atarken birisi atmayabiliyor. ama benim kanaatim toprak bağlantılarında problem olabilir.
 
her elektrıklı alette 0.20ma gıbı kucuk degerlerde bır akım vardır.bunun kacak akım rolesınin uzerınde yazan degerden buyuk olması halınde halıyle atar.calıstırılan aletlere uygun bır k.a. rolesı takman gerekır dıye dusunuyorum.bır kontrol et.
 
Kıymetli meslektaşlarım ELEKTROBANK kitabında bahsettiğim gibi mevcut cihazlarda hiç bir arıza ve kaçak olmasada bu role atabilir. Ev deki cihazların fazla olması bu cihazların bağlantı kablolarındaki yalıtkandan kaçan çok küçük miliamper seviyesindeki kaçaklar toplamı 30mA geçince arıza olmasada KAK rolesi açar.Bunun için evdeki alıcıları ikiye ayırarak iki adet role kullanılmalıdır.

ELEKTROBANK - Elektroteknik Bilgi Bankası Elektrik Bilgi Bankası
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst