Kaçak akım rölesi sorunu

xbaskayax

Üye
Katılım
30 Ara 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba evimde kaçak akım rolesi taklı her yıldırım çakmasıyla role yanıyor her defasında markasını degiştiriyorum. Tesisatımı kendim kontrol ettim gayet iyi. Normal çalışırken sorun yok yardımcı olurmusunuz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
xbaskayax ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba evimde kaçak akım rolesi taklı her yıldırım çakmasıyla role yanıyor her defasında markasını degiştiriyorum. Tesisatımı kendim kontrol ettim gayet iyi. Normal çalışırken sorun yok yardımcı olurmusunuz.

Rölenin yanması çok ilginç gerçekten..Bence sorun hattında.biyerlerde eminim temas vardır..bekleyelim bakalım üstadlar ne diyecek
 
Bencede kuvvetli ihtimal temastır ama rölenin yanmasına sebep olabilecek bir yıldırım akımının evde bulunan bir kaç aletide yakması lazım diye düşünüyorum.
Bakalım ustalar ne diyecek
 
bence bu konuya basit bir müdahale ile yön verebiliriz.şöyleki kaçak akım rölesini iptal ederek yerine normal otomat takıp bir dahaki yıldırım çakmasına kadar bekle ne olduğunu gözle sen de bir şey olup olmadığına sonra karar ver.belki bir ip ucu yakalarsın.herkese selamlar.
 
arkadaşım saim daşçınında dediği gibi bu ancak bir temas halinde olur koruma rölesinin yerine normal w otomat takarak dene eğer başkabir problem yoksa bu şekilde bu sorundan kurtula bilirsin.
 
Sn.xbaskayax,her defa markasını değiştiriyorum diyorsun.Bu markalar nelerdir çok önemli.Biliyorsunuzdur piyasada iki çeşit KAR bulunuyor.İyisi troidal trafolu elektromekanik tip,diğeri elektronik tip genelde uzakdoğu ürünleri.Bence taktığın KAR lar elektronik tipdir öyle ise her yıldırımda yanması normaldir.
Ama elektromekanik tip kaliteli bir ürün kullanmanıza rağmen yanıyorsa ,technokta_elk bahsettiği gibi başka bir şeylerin de hasarlanıyor olması gerekir.
Aklıma gelen elktromekanik markalar FEDERAL-MERLİN GERİN-SİEMENS-MOLLER-LEGRAND-FG
 
markası çok önemli kaçak akım kullanıyorsanız kaliteli olmasına dikkat edin.
 
arkadaşlar kaçak akım röleleri çok hassas cihazlardır. hele bu birde çinmalı ise yanar.Yakın çevrede paratöner yoksa yanma ihtimali yüksektir. Başımdan buna benzer bir olay geçtİ. İşletmede büyük şimsek çaktıgı zaman yalnız telefon santrali yanmaktaydı. çözüm olarak paratöner sistemi kurduk ve böyle bir sorun ile birdaha karşılaşmadık.
 
Sn.adalimusti,paratoner kurmakla telefon santralinin yanması engellenemez.Ancak o zamandan beri şansınıza yanmamıştır.Bir anımı aktarmak isterim.Kamyon kantarı idari binalar ve atelyelerin bulunduğu bir işyerinde,ilkbahar ve sonbaharda şarjlı (oranj)günlerde,yılda bir iki kez,kantarın loadcell leri(yük algılayıcı),telefon santrali kartı yanıyordu.Firma sahibine bunun çözümünün aşırı gerilim ileticiler takılarak olacağını söyleyip teklif verdim.Bu konuyu başka elektrik firmasına sormuşlar onlarda kantar ve idari binadan uzakta bulunan paratoner direğini,kantarın yanına dikersek yakından korur diye paratoner direği yer değişikliğine ucuz bir teklif verip işi yapmışlar.Ben bahsettiğim tesisin kompanzasyon takibini yapıyordum.Bir süre sonra paratonerin kantarın tam yanında belirdiğini gördüm.Firma sahibi ile görüşüp bunun çok saçma bir uygulama olduğunu faydadan çok zararı olacağını anlatmaya çalıştım.Bir yıl kadar sonra firma sahibi beni aradı sen haklıymışsın loodceller ve santral yine yandı dedi.Neticede tesise phonix in aşırı gerilim ileticilerinden taktık.O günden beri 7-8 yıl geçti daha yanan bir şey olmadı.
 
evin topraklama hattını kontrol edersen sorununu cozebilirsin. notr hattı ıle toprak hattının bırbırınden ayrı olduguna bakarsan sorunu cozmus olabılırsın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,661
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst