Kaçak akım rölesi sorunu

kar yerine w otomat takarsan muhtemelen kar yerine evdeki cihazlardan biri yanacaktır,nötr hattı ile toprak hattında bi temas olsaydı zaten kar normal şartlarda açma yapardı kullanamazdın.topraklamanı bi ölç diyeceğim ama nötr toprak arası 2v yada altında olması gerekir gerçi buda çözüm değil bence,muhtemelen gerilim yükselmesinden kaynaklanan bir olay tknsyn dediği gibi çözüm aşırı gerilim ileticilerinden kullanılarak çözülebilir gibi düşünüyorum bende.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kaçak akım rölesini kaliteli takarsan sorunu atlatırsın sıemens ısrarla tavsiye ederim
 
Aşırı gerilimler, mikrosaniye ve milisaniye gibi çok kısa sürelerde meydana gelen ve 10 Kv’ lara kadar çıkabilen gerilimlerdir.Bazen yıldırım düştüğü noktadan 1,5 km çap alanı içerisindeki elektrikli bütün cihazları etkileyebilecek kadar büyük olabilir. toprak hatlarından gelecek darbelere karşı aşırı gerilim koruma elemanlarının kullanılması gerekir.bunun için c sınıfı aşırı gerilim koruyucu kullanırsan sorunu çözebilirsin.tali panolarda kullanılır.Trafeze ve Monofaze şeçenekleri vardır.
 
Merhaba arkadaşlar.Arkadaşıumız yanlış anlamadı isem veya yanlış yazmamış ise kaçak akım rolesi yanıyor demiş ve hep onun üzerine gidilmiş.Ama olay hep yıldırımdan sonra oluyorsa arkadaşın evinde ya yangın rolesi yok yada arızalı .Aksi halde yangın rolesinin mutlaka enerjiyi kesmesi gerekmektedir.Kaçak akım içerden gelen hatayı görür.Yangın rolesi dışardan geleni bunu untmayalım.Markaya gelince 18 senelik meslek hayatımda Merlin Gerin kullandım ve hep kullanacağım.Arkadaşım yangın rolen varsa kontrol et.Eğer yangın rolesi takılı ise kontrol et.yoksa en kısa zamanda taktır.Bu senin yararına olacaktır.Aklıma gelmişken hiç kimsenin yapmadığı ama yapması gerekeni de unutmayalım.Bu rölelerin üzerinde test butonu vardır.Hic olmazsa 1-2 ayda bir butona basarak test edelim.Rölenin kontakları hareket etsin.Saygılar
 
yangın rölesi dışardan kaçak akım içerden demişsiniz ? buraya saplandım kaldım, ne demek istediğinizi biraz izah ederseniz sevinirim..
 
Mutaf83 arkadaşımıza katılıyorum...Topraklamayı kontrol ettir ...belkide topraklama yoktur..Gelen darbenin kolay yolu seçmesi gerekir senin kaçak akım röleni değilde topraktan akması lazım...Ayrıca daha önce çalıştığım iş yerinde telefon santralimiz yanmıştı bulunduğumuz yerde parotonel olduğu halde.parotonel in olması yetmiyor bölgeye gelen telefon hatlarınında topraklamasının iyi olması gerekir telefon hatlarından da darbe gelmektedir,bu problemide hatlaın santrale girmeden önce giriş sigortası koyarak da önlemiş olursunuz.
 
arkadaşlar merhaba evimde kaçak akım rolesi taklı her yıldırım çakmasıyla role yanıyor her defasında markasını degiştiriyorum. Tesisatımı kendim kontrol ettim gayet iyi. Normal çalışırken sorun yok yardımcı olurmusunuz.
arkadaşım kaçak akım rölen neresinden yanıyor?kaçak akım rölen mekanik tipmi yoksa elektronik tipmi?elektronik tip kaçak akım röleleri yasaklandı sebebi nötr kesildiği zaman koruma yapmaz.markasını yazarsan daha kolay yardımcı olunur.
kolay gelsin
 
benim evimdeki kaçak akım rölesi düzgün çalışmaktadır. Ancak bazı hallerde şimşek çaktığında kaçak akım rölesi atmaktadır. Üstadlar bunu sebebi nedir, bu proplem çözmek için ne yapılmalı
 
mutaf83 e katılıyorum kaçak akım öncesi nötr toprak temas ediyorsa yıldırım düşmesi ile de nötüre enerji gelir ve kaçak akımın kaliteli değil ise atamadan yanar sen bence topraklama tesisatını kontrol et.
 
arkadaşlar mrb yeni tesata kacak akım rolesı bır lamba yakınca bıle atıyor tesısat normal ama cevrede eskı ypılar fazlasıyla var ondan etkılenırmı saygılar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst