kaçak akım koruma rölesi

Bana kalırsa hatice hanımın kaçak akım rölesinde bir problem olmayabilir. hatice hanımın evinin balkonlarında priz veya anahtar varsa arıza buradan kaynaklanıyor olabilir çünkü komşularında da aynı problemin olduğunu söylemektedir.(bana daha önce karşılaştıgım arızayı hatırlattı) kışın kaçak akım rölesi açıyor.fakat yazın hiç açma yapmıyormuş arızanın balkonlardaki prizlerden kaynaklandığını tespit edip arızayı gidermiştik. hatice hanım öncelikle bu durum söz konusu ise bunu çözmeli daha sonra diger adımları takip etmeli.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Daire içerisinde rutubetin olduğu bir yer varsa banyo gibi yerlerde buatın içerisinde bantlı olmayan eklerdenden kısa devre yapma ihtimali var nötr ve toprak da bantlanmalıdır .Ayrıca bina eskimi eski bina larda nötr hatları çıplak toprak hatları ise hiç çekilmemişde olabilir
 
arkadaşlar peki arızanın binadan önce olma olasılığı nedir ? yani binaya gelemden bir yerlerde arıza olup kaçak akımın bundan etkilenerek açma ihtimali varmıdır.
 
Hatice hanım binaya gelmeden önce oluşan bir arıza varsa bundan tüm alıcılar etkilenir.

problem yalnızca sizde ve komşunuzda oluyorsa söylediğiniz ihtimal çok düşük.

Kaçak akım rölesi yüksüz çalışıyormu bunun testini öncelikle yapmanızı tavsiye ederim.

Evin sigortaları kapalı konumda atmıyorsa Yasinerol nickli üye arkadaşın önerdiği testi yapmanızı tavsiye ederim.

Bu testen sonra cevabınızı buraya yazarsanız yönlendirmeye çalışayım.

Muhtemelen komşunuzla toprak hattınız bir geliyor dairenize. Ya sizde yada komşunuzda kaçak mevcut.

Yalnız şunu önemli belirtmeliyim ki elektriğin affı yoktur. Bilginiz yoksa yetkili birini çağırıp baktırmanız sizin yararınıza olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst