KAÇ KW DAN SONRA KOMPANZE LAZIM ?

peki bişey daha sorcam makineler calışırken eş zaman diye bişeyden bahsettiler bana yüzde elli yarı yarıya düşür 40 kwr pano işini görür dediler bu doğrumu acaba

80kw güç ne gücü bunun adı önemli. Kurulu güç ise eş zamanlılık gücü ile çarpıp talep gücü belirleyeceksin kompanzasyon hesabında da talep gücünü referans alacaksın. Eş zamanlılık katsayısı belirleyebilmen için işletmenin çalışma prosesini iyi bilmen gerekir yada katsayıyı belirlerken biraz tolerans koyacaksın. Tesis çalışmaya başlayınca bunu belirlemeyip revizyon yapmak daha net sonuca ulaştıracaktır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşlar benim bildiğim toplam gücün %65 kadarı için kompanze yapılır....
 
hesap için talep gücünün çok önemli mi? talebin %60 gücünü kullanıyor isem kompanze sağlıklı olur mu?
 
Tesisinhizde makına parkınız önemlı tabiki, bır veya bır kaç ünite olabılır, daha çok sayıda ünite olabilir. Hepsinin aynı anda devreye girmesi (diversite) dikkate alınır.Makına veya motor gücü büyük seçilmişdir, tam nomınal güçde calısmıyor olabilir. Aydınlatma devreleri, bürolardakı bılgısayarlar için, UPS ler.vs vs. ezbere kesın olarak şudur demek zoorrr. Tesis sadece 8 saat calısıyor olabilir. 24 saat calısıyor olabılır. Bır çok etkene göre cevap verılebilir.
 
60kvar fazlasıyla yeterlidir. Ölçülürse 30-40kvar bile yeterli gelebilir. Yükün ne durumda olduğu belirleyicidir.
 
Güç faktörünün bilinmesi ve ona göre hesaplamaların yapılması daha doğru olacaktır sanırım
 
odanın ajandasında eş zamanlılık faktörünün bağlanmış olan yüklere göre değerleri vardır bunları göz önünde bulundurarak toplam eş değerlilik faktörünü hesaplayabilirsin,bunla alakalı bir arkadaşımız emo izmirin diversite adlı bir dökümanını paylaşmıştı arama yapabilirsen bulabileceğini tahmin ediyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,312
Kullanıcılar
450,301
Son üye
ttulpar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst