Jeneratör yapımı

omerhayyam

Üye
Katılım
21 Tem 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar,

Benim bilgilerime göre jeneratörlerin çalışma prensibi, manyetik bir alan içerisinde sargıların (bobin)döndürülmesi ile gerçekleşmektedir. Bunun tersi olabilir mi? Yani sargıların sabit olduğu ve ortalarında mıknatısların döndürüldüğü bir sistemlede elektrik üretilebilir mi? Gene yanlış bilmiyorsam dönme hızı, sargının uzunluğu ve manyetik alanın şiddetinin çarpımı elde edilecek elektrik miktarını vermektedir. Bu hesaplama doğrumudur? Yada başka hesaplama sistemi var mıdır? Son olarak saatteki hızı 13 km/saat yada bir başka deyişle dakikada 180-200 döngü yapa bilen bir sistem elektrik üretmek için yeterlimidir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Rotoru permanent magnet yani kalici miknatis olan bir jenerator yapmak mumkundur.
Ureteceginiz yada daha dogru bir deyisle tuketeceginiz elektrik enerjisine gore elinizdeki makanik enerjinin miktari onemlidir. Eger elinizde mekanik enerji tuketeceginiz elektrik enerjisini karsiliyorsa (mekanik enerjiden elektrik enerjisine cevrimdeki verim oraninida goz onunde bulundurup hesap yapildiginda) Donus sayisi ve hizi gerek jenerator secimiyle gerekse mekanik reduktorler vasitasi ile ayarlanir.

Bunun disinda:

POWER = ( TORQUE ) (SPEED)

Ve ureteceginiz voltaj:

Vt = E - jIax

Vt:Cikis voltaji
E:Uyartim voltaji
Ia:Devre akimi
x:Devre reaktansi

Seklinde hesaplanir.
 
teşekkür ederim ilginize. elde edeceğim enerji nasıl hesaplanıyor. yani dönme hızı sarım sayır ve magnetik şiddete beğlı olarak. yani alemdeki materyal ne kadar elektrik üretebilir maksimum. döngüm 200 dakika/devir örneğin.
tekrar ilginiz için teşekkür ederim
 
Yeterli torkunuz varsa istediğiniz kadar güçte üretebilirsiniz. Gerilim sarım sayısıyla orantılıdır önemli olan torktur.
Selamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,823
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst