internetin bağlantısını nasıl keserim

Zahid56

Üye
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
28
Herkeze merhaba, simdi evde ufaktan buyuge herkeste bi telefon bagimliligi var daha dogrusu internet bagimliligi evde sinava hazirlananda var ama kimse kendine soz geciremiyo bu yuzden soyle bisey yapmak istiyorum telefonumdan veya herhangi baska bir cihazdan interneti kesmek istiyorum ancak bunun farkedilmemesi gerekiyor bi ariza gibi gorunmesi gerekiyor ilk basta aklima arduino ile telefondan veri gonderip modemin adaptorunun icine koydugum bi roli ac kapa yaparak enerjisini kesmek geldi bunu yapsam evdekiler bunu anlaya bilecek bilgiye sahip degil onlar sadece bi kac reset atar ve modemi alip farkli prizlerde denerler bu suanlik is gorur burda ama bu daha basit halledilebilir diye dusunuyorum belki hic bir cihaz kullanmadan sadece programlar ile bile halledilebilir diye dusunuyorum bu yuzden fikirlerinizi almak istiryorum bu nu nasil cozeriz. Eger modemin isiklari sonmeden interneti kesebilirsek bu daha guzel olur herne olursa olsun kullanimi basit bisey olmasi lazim cunku kullanicak kisi annem ben herseyi onun kullana bilecegi sekilde ayarlamam gerekiyor o telefonumdan veya baska yolla bunu kullanabilmesi lazim
 
Merhaba,
Telefonla mevcut wifi ağına bağlan. Modemiyin ip si kaç ise (192.168.1.1-192.168.2.1-192.168.1.0 vb gibi) telefonunun tarayıcısı kısmına onu yazarak modeme girişini yap. Bu bilgiler standart olup her modemin aşağı yukarı birbirine benzer arayüzü vardır. Varsa kullanım kitapçığına bak, orada da ilk sayfalarda yazar.
Daha sonra bağlı cihazlar listesinden kullanmasını istemediğin cihazların mac adreslerini sınırlandır. Yani bir nevi kara listeye al. Bu şekilde bırak modemin prizini değiştirmeyi, modemi götürüp servis sağlayıcınız kimse (telekom, uydunet neyse) ana merkezine de bağlasalar kısıtlama yada engelleme yaptığınız kişiler modemi kullanamazlar.

Not: Aynı konuyu forumda farklı yerlere açmana da gerek yok. Gereksiz konu kirliliğinden başka bir şey olmayacağı gibi arama yapıldığında dağınık cevaplar elde edilecektir.
 
Evde herkes kablosuz ile bağlanıyorsa internete, netcut adlı bir program var, kendin hariç herkesin bağlantısını engelleyebilirsin, dilediğin zaman izin verebilirsin. Engellediğin cihazlar hala internete bağlı gözükecek ama bir siteye vs erişim sağlayamayacaklardır.

Ayrıca modemin ayarlarından mac filtresi kısmından istediğin mac adreslerine de engel koyabilirsin.
 
Ilgilenen herkese cok tesekkurler baya faydali oldu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst