indiksiyon ısıtma tekniği yardım

ana fikir olarak devre katları biçiminde asıl sorun geri besleme ve senkronizasyon
bu düşük frekanslarda sorun değilde 10khz ve üzerine çıkınca sorunlar başlıyor
örneğin kontrol entegresi nedir bunun gibi bilgiler vs....

Kontrol entegresi yok. Kart tamamen işlemci ile tasarlandı. Yeni sistem bittiğinde bir gün sizi davet ederiz fabrikaya sistemi orada görür ve bir fikir edinebilirsiniz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Altın 500°C de nasıl erir? sayın tossun2008
 
manyet0 arkadaşım paylaşım için çok teşekkürr ederizz ama şemalar fotodan olduğundan pek bişi anlayamadım bobinlerin kaç spir spir aralığı çapı bunları okuyamadım vede buraları sanırım sistemin en can alıcı yerleri
 
Altın 500°C de nasıl erir? sayın tossun2008

Bakır 1083 Derecede, Altın ise 1064 derecede eriyebiliyorsa bakır boru eriyebiliyorsa Altın niye erimesin ki...

500 derecede deforme olduğunda gittikçe zincirleme reaksiyondan sonra sıcaklık çok hızlı artar. Bu yüzden erimeler oluşur.
 
üstatlarım bu gün indiksiyonla ilgili araştırma yaparken bir arkadaşın bu olayı plc ile gerçekleştirdiğini gördüm sizce mümkünmü plc ile çözülüyorsa neden bu kadar uğraşıyoruz ve ulaşılması zor bir teknoloji durumunda gerekli güç devresi kurulup igbt sürücüler ile bu iş plc ilede halledilebilirmiş gibi bir durum var tecrübeli arkadaşların yorumlarını merakla beklemekteyim ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst