işler yolunda değil

Katılım
16 May 2008
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar eminim çoğumuz aynı dertten şikayetçiyizdir.ben yaklaşık 4 senedir dükkan işletiyorum,ilk açtığım sene;şimdi işler durgun olabilir en az 4-5 sene sonra para kazanabilirim diye düşünüyordum lakin 4.sene geçmesine rağmen işler hala durgun.faliyet alanım AG panoları aklınıza ne gelirse kompanzasyon dahil vede bunun yanı sıra elektrik motoru sarımı yapıyorum iş yerim bi ilçede yaklaşık nifus 80-100 bin... un fab.çeltk.fab beton sant.ve mağazalardan ibaret bir yer lakin sayıları oldukca az ve ben bunlarla iş yapıp para kazanmaya çalışıyorum.iş yerimde tek çalışan benim,bazen sıkıcı vede yorucu oluyor.arada bi eleman alsam diye düşünüyorum fakat biliyosunuz işten anlayan kalifiye elaman bulmak zor hadi buldun o adama önce iş ve hafta sonu maaş vermek gerekir vs. vs. bunlar hep düşüncede kalıyor,bazen işler neden durgun die kendimi karşıma alıp konuşuyorum.sürekli çalıştığım fabrikalar var yok değil lakin çoğuna kızıp birdaha bana iş yaptırtmayın dediklerimde çoğunlukda bazen kıza kıza müşterisiz kalacağımıda düşünmüyor değilim.adama bir kez iş yapıyorsun on kez para istemeye gidiyorsun.yani onun sana işi düştüğünde sen onun işini görüyorsun faka senin ona işin düştüğünde (yaptığın emeğin karşılığı) o senin işini görmüyor.telfn açar kalkar gider arızasını çözersin borcumuz ne diye sormaz.bazen termiği atmıştır basarsın termiğe makina çalışır gene aynı,cevap teşekkür edrim.... ya kardeşim benim evde çocuklar teşekkür ederim yemiyorlarki ne teşekkürü ya yok böle bişi daha az önce makinan çalışmıyordu on tane işçin yatıyordu bu yüzden,anlayamıyorum bu insanları kızıyorum işte karekterimde bozuk değil ki ;abi bu termik yanmış kontaktöründe bozukmuş senin değip ondan sonra kontaktör 60 ytl termik 40 ytl sen sürekli müşterimsin işçilik istemez 100 ytl borcun diyememki....hem haramın binası olmaz.birde çoğu fabrikaların beni henüz tanımadığını ve bunun da benim yanlışımın olduğunun farkında yım...sonuç korkarım iş yerimi kapatmayı düşünüyorum aklıma abuk sabuk iş fikirleri geliyor.kot mağazası butik. vs. hıııı en ilginci işlek bi cadde de küçük bi arabanın içine simit poğaça meşrubat koyup sonrada bi sandalyede babacak bacak üstüne çelip oturarak simitçilik yapmak geliyor en azından al gülüm ver gülüm.yok malzemeciye para ödeyebilecekmiyim yok kiramı verebilecekmiyim gibi sıkıntılarım olmaz...akşam kafamı yastığa koydummu adam gibi uyurum diye düşünüyorum.yani kısacası bu ülkenin ihtiyaç duyduğu teknik bi eleman olarak sıkıntı ve buhran içerisindeyim...sizlerden bu konu hakkında bana fikir vermenizi rica ediyorum.yaş bu arada 26...bu yazıyı okuyan her sabırlı meslektaşıma saygılar ve teşekkürler.
 
Merhaba yazınızı okudum ve çok üzüldüm başka biryerde iş yapma imkanınız yokmu acaba ?
 
selam kardeşim bakıyorum kalabalık bir branşın var çok güzel benimde aynen sizin gibi branşım kalabalık ama nafile bende bir şey yapamadım ve memleketi terk etmeye başladım şimdi bir iş yerinde aylıkla çalışıyorum,size gelince dükkanda oturup iş beklememeni tavsiye ederim fabrikaları beton santrellerini büyük iş yerlerini dolaşarak kart,etiket gibi kendini tanıtan bröşürler dağıtarak iş aramanı tavsiye ederim sakın kimse gelmez düşüncesiyle düşünerek karamsar olma hiç ummadığın bir yerden yapılamıyacak arıza veya sarılmaya gelecek elektrik motoru çıkabilir buda kısmettir ama kısmetin peşinden sen koşacaksın ve arayacaksın allah yardımcın olsun kolay gelsin(doğru duvar yıkılmaz)derler bir eski atasözüdür bu kesinlikle dürüst çalış mükafatını illaki alacağından emin olabilirsin
 
mrb arkadaşım.işlerin yolunda olmamasına üzüldüm.yalnız bir yeri işletiyorsan ahbab tanıdık ilişkisi olmaz.benim kanaatimce biraz reklama ihtiyacın var.öncelikle reklamını yap.biraz kendini tanıt.tek tek fabrikaları ve işletmeleri gez kartını bırak.müşteriler özellikle pıyasada iş edinmiş insanlar.giyimine konuşmana çok dikkat ederler.giyim kuşam düzgün olmazsa bu adam kendine bakmıyor benim işimi nasıl yapacak diye düşünür.müşteriye iyi bi izlenim ve güven vermen gerek.saygılarımla ..........
 
Özellikle arıza çözme konusundaki teşekküre takıldım ben.Kendi fiyatınızı belirlemezseniz karşı tarafın fiyatlandırmasına razı olursunuz. Siz bedelini koymadığınız için karşı tarafın vicdanına kalmışsınız ve hep vicdansızlara denk gelmişsiniz. En kısa zamanda bedelinizi karşı tarafa beyan edin. Sıkıntıya girmeyin ve ticarette kızma olmuyor gördüğüm kadarıyla. İnşallah işleriniz düzene girer. kolay gelsin.
 
Arkaşım Allah sabır versin mücadelende sabırlar genç yaşta bir şeyler yapmaya çalışıyorsun ben senin kadar cesaretli olamadım şimdi maaşlı olarak çalışmaktayım ama maaşlı çalışmanın da senin stresinin yanında bazı stressleri yok değil bence biraz daha sabır et her karanlık hep karanlık kalmaz inşallah düze çıkarsın.
 
Merhaba arkadaşım.Değerli meslektaşım işler yolunda değil yazını forumu inceleyen üyeler gibi bende okudum.Elbetteki şuanki gidişat olumlu değil acaba olumsuzlukları meydana getiren faktörleri hiç oturupta düşünüyormuyuz.Esnaflıkta bir laf vardır(Gün gelir Ayıbesler Aygelir Günübesler.)Sn kahramantürk Aslında mesleğimizin bölümler içinde (Otomatik kumanda Pano Otomasyon)değerini bilmelisin,Malesef Meslektaşlarımız Mesleğimizin değerini bilerek veya bilmeyerekte olsa iş alımlarında büyük veya küçük arızarda Af edersiniz kıçına pense tornavida koyarak bir Teknisyene Yakışmayacak bir şekilde İmaj olarak 1-0 işe mağlup başlıyorlar.İşlerimizin değerini artırmak ve Düşürmek inanın bizlerin elleride.
Artık Eş Dost Ahbab Ellerine sağlık dönemi diye bir şey yok.Lütfen Kayıtlı olduğun Oda nın mutlaka bir Arıza veya Servis Bedeli vardır.Biliyorsunuz Esnaflıkta Müşteri velinimetimizdir.Kızmak bağırmak olmuyor.
Öncelikle tekrar takrar sabretmeni ve sabırlı olmanı tavsiye ediyorum.En iyi işin Kendi Bildiğin işin olduğunu belirtmek istiyorum.Rabbimden Öncelikle sağlık ve sıhhat diliyor Hayırlı işler ve bol kazançlarla hiçbirzaman yılmamak üzere.Saygılarımla.
 
dostum merak etme biz büyük kentte iş yapanların halide pek iç açıcı değil
köpek balığı otomasyoncu arkadaşlar ve çalışanlar sayesinde otomasyon kelimesinden tiksindim
sorunları olan ve bunalım tek kişi değilsin,az ile yetinmeyi bil işini iyi yap derim.
 
Yaptığı işin karşışığını almak istiyor.Gayet normal birşey sonuçta emek veriyor hakkını almak varken niye azla yetinsin
 
Arkadaşlar neredeyse bu dediğiniz artık her sektörde karşılaşılan bir sorun oldu. Çoğumuzda arkadaşın durumundayız neredeyse bu işi bırakalım başka sektöre el atalım veya bu diyardan gidelim belki aradığımız başka bir yerde saklıdır diyoruz. Artık arkadaşım reklamada önem vermelisin. Zaten senin kısmetine olan işler bir yerde sıkışmıştır çıkar gelir ummadığın zamanda ve mesleğinde başarılı olan biri işsiz kalmaz ama bir ara duraksayabilir. Gerçi günümüzde yaptığımız işi oyun oynuyormuşuz görüyorlar dediğin gibi bir termiği resetliyorsun adam bakıyor işte teşekkür ederim diyor sonra abi işte şu fiyat diyorsun adam sana dönüyor ve : ne yaptın ki sadece düğmeye bastın bebeği getirsen o da basardı gibi mesleğimizi kötüleyen sözler ediyor. Halbuki biliyorsan kendin basacaktın madem. Arkadaşım sana mesleğinde başarılar ve işlerinin düzelmesini dilerim. Bir meslektaşımın bu meslekten ayrılıp bir başka mesleğe geçmesi beni inan çok üzer.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,393
Mesajlar
917,209
Kullanıcılar
450,277
Son üye
Hzomero

Yeni konular

Geri
Üst