Hidrolik Silindirde Titreme Neden Olur ?

gkhn164

Üye
Katılım
15 Eyl 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba: Arkadaşlar 15 tonluk bir piston var bu piston yeni yapıldı piston boşta kaldırmaya başlarken sistemi titretiyor titreye titreye ilerliyor yüke bindiği zaman normal çalışmasına geçiyor.

Tekrar Ters Yöne çalıştırdığımda da bi anda boşalmış gbi 10 cm gidiyor duruyor tekrar salıyor oda yüke geldiğinde oda normal çalışmasına geçiyor çözemedim bu konuyu Hava olabilir dediler ama havasını nasıl alacağım bilen bir arkadaş yazabilir mi?
 
Eğer ki boşta hareketinde piston P hattında basınç gözlemlemeden titreme görülüyorsu sorun size söyledikleri gibi havadır. Eğer piston dik çalışıyor ve tank seviyesinden yükseksekte ise içerisindeki havayı atması zaman alacaktır.
 
dik konumda çalışıyor devamlı çalıştırmak mı gerekir havayı atması için hocam ?
 
Dediğim gibi piston yüksek noktada ise ve hareketler yavaş ise hava atma işlemi yavaş olur veya sürekli bir hava kalır ancak bu şekilde çalışması sorun teşkil etmiyorsa zamana bırakın derim.
 
Ventıl takozunda manometre olması gerekli yoksa takın, çalışma esnasında
titreme varsa sisteminizde hava vardır. Takozdan sonra, herhangi bir baglantı yerini az gevşetin hava atıp yağ gelene kadar boşaltma yapın.
 
Ilk hareketlenmede bi anda boslama yapiyor yuke binene kadar hortum da titremeler oluyor hem gidis hem gelis hortumlarindan yag aldim ama sorun yine ayni devam ediyor her sey sıfır malzeme sonuna kadar yagda bosaltim olmadi saolun cvplar icin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,713
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst