Hidroelektrik Santralleri

sevgili mkan2307 arkadaşım ben bir mekanikçi olarak sana bir kaç elektrik sorum olacak

1-nötr topraklama direnci ne işe yarar
2-bu ikaz olayını detaylı anlatabilirmisin(excitation transformer,excitation cubicle)
3-basınç transmitteri ne işe yarar

şimdiden teşekkürler

1-Topraklama direnci herhangi bir arızada toprak akımını sınırlamak için kullanılır. topraga giden aşırı akım, sargılar üzerinden akacağı için sargılara zarar verebilir bu yüzden sınırlandırılması gerekir. dezavantajı bu işlemi yaparken diğer fazlarda gerilim yükselmesine sebep olur.
2-Generator sargılarında akım oluşabilmesi için değişen bir manyetik alana ihtiyaç vardır. Generator kutuplarında manyetik alan oluşturmak için DC akım kullanılır. Kullanılacak olan bu DC akım ikaz trafolarından elde edilir. Uyartımı arttırmakla generator gerilimi elde edilir. Generator kutuplarına aşırı ikaz verilirse Reaktif güç artar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
SLM Arkadaşlar
500 kwh gücünde hidroelektrik santralı kurmak istiyorum. Düşü 100 metre ,debi 0.8 metreküp/saniye.Ne tür türbin önerirsiniz ve nerden temin edebilirim ?

Mehmet Antil
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Slm Arkadaşlar
Banki türbinlerle ilgili formüllere nasıl ulaşabilirim?
Diğer türbinler hakkında da çok geniş bilgi edinebilmek için kitap,internet sitesi vs...nerden ulaşabilirim?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Mehmet Antil
 
Temsan üretiyor galiba.Temsan'ın sitesine bakabilirsiniz..Saygılarımla
 
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgi edinmek isteyen arkadaşlara elimden geldi kadar yardımcı olmaya calışırım.Ben KEBAN HES te 18 yıdır çalışmaktayım,bilgilerimi sizinle paylaşmak isterim...



iyi gunler.senkron makınalarda statık ve dınamık ıkaz ne demek nasıl yapılır acıklarmısınız.
 
arkadaslar ben hes santyesinde calısıyorum elinde hes topraklama planı olan varmı cok aradım bulamadım
 
arkadaslar ben hes santyesinde calısıyorum elinde hes topraklama planı olan varmı cok aradım bulamadım

Daha önce bende hes şantiyesinde çalıştım yalnız topraklama projelerimiz vardı.Topraklama projeleri şantiyeye ilk ulaşan projelerdir.Başka bir projenin sana n gibi bir faydası olacak.Santralin bulunduğu zemin nasıl.Örgülü bakır kablonun kesiti ve topraklama kazıklarının sayısı farklı olur.En güzeli proje iste acil olarak....:confused:
 
arkadaslar ben hes santyesinde calısıyorum elinde hes topraklama planı olan varmı cok aradım bulamadım

Sn. dogan ddd, sn. sonzey33'ün de basettiği gibi, topraklama projeleri santral binasına göre değişir. Başka bir yapının proesi size ancak fikir verir. Bütün detaylar, size verilecek projede bellidir. En kısa sürede topraklama projesini isteyiniz. Aşağıdaki proje yapılmakta olan bir santral binasının topraklama projesinden sadece bir sayfanın örneğidir. Keza projedeki sayfa sayısı bi hayli fazladır.
 
Temsanın Ankaradaki fabrikasına gittim gördüm ama fiyatları fahiş pahalı.
 
arkadaşlar merhabalar ben antalyada yeni açılan bir hidroelektrik santralinde işe başladım daha önceden santraller ile hiçbir bilgim olmamıştı.bana yardımcı olursanız sevinirim.karşımda senkroizasyon cihazı var. çalışma prensibi hakkında bilgi verirseniz sevinirim detaylı olarak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst