Hamaset yapmıyorum bizatihi gerçeğe ayna tutuyorum kendimce......

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İşte duymak isyediğimiz haberlerden birtanesi, devamı daim olsun inşallah....Dünyada "ilk" olacağız!
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güneşini tarımsal sulama amaçlı kullanacak "mobil pil" üretildi
24 Haziran 2012 Pazar, 14:55:50

Kusura bakmayın ama bunun neresi ile gururlanacağız, övüneceğiz, Güneş paneli ithal, araç ithal, inverter devresindeki elektronik donanımlar ithal...

Yapılan, güneş enerji grubunun bir römorke monte edilmesi, bunun övünülecek bir tarafı yok bence, paneli yapabiliyor muyuz, elektronik aksamdaki elemanları, bataryaları üretebiliyor muyuz..? Hah..! işte o zaman gurur duyarım.
 
Sn digitalist, haklısınız güneş panelleri ithal olabilir, sizin bahsettiğiniz safhaya gelinceye kadar mutlaka bir yerden başlamak lazım değilmi?Ben başlangıç noktasını gördüğüm için seviniyorum, biliyorsunuz herşeyde İLK ADIM çok önemli,ülkemizin şartları içerisinde şu an yapılabilenin en iyisi bu , arkasından hem yerli üretim hemde kapasite kullanım alanını büyütme çalışmaları geleceğini tahmin ettiğim için seviniyorum.Baharın habercisi ilk açan çiçekler gibi....
Yaş itibari ile benden büyüksünüz çoğumuzun abisisiniz,genç arkadaşlara moral lazım, hayata tutunup yeni arayış ve çalışmalar için gelişme ve yenilik adına bu tür haberleri değerlendirmek lazım diye düşünüyorum....
 
Sen hocam 48 yaşında oldun, biz ise 65 yaşında emekli olacağız, bizi ne güzel günler bekliyor valla Hamaset yapmıyorum bizatihi gerçeğe ayna tutuyorum :)))

Sen 65' tede emekli olmassın Yelek dostum devletin parası tatlıdır nede olsa. Darısı bizlerin başına.
 
Valla keşke bana kademelide vursaydı bana direkt olarak 65 vurdu. Eğer o yaşa kadar sağ salim gelirmiyim bilmiyorum, o zamana kadar insan haklarına önem veren, Türk milletini seven bir hükümet iktidarda olursa bu yaşı düşürüceğini düşünüyorum, yoksa işsizlik inanlnılmaz boyuta ulaşır.
 
Valla keşke bana kademelide vursaydı bana direkt olarak 65 vurdu. Eğer o yaşa kadar sağ salim gelirmiyim bilmiyorum, o zamana kadar insan haklarına önem veren, Türk milletini seven bir hükümet iktidarda olursa bu yaşı düşürüceğini düşünüyorum, yoksa işsizlik inanlnılmaz boyuta ulaşır.

Benimde emekliliğime 40 sene var o yüzden seninle aynı fikirleri paylaşıyorum hayırlısı olsun diyelim...
 
Konu çok dağıldı öze dönelim, işte görmek istediğimiz güzel gelişmelerden bir tanesi daha, emeği geçenlerden ALLAH razı olsun,devamı daim olsun.

Yerli üretim ANKA seri üretime geçiyor

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, milli imkanlarla tasarımı gerçekleştirilen insansız hava aracı ANKA ile ilgili olarak bir iki ay içerisinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI TUSAŞ) ile sözleşme imzalanacağını söyledi.

Bayar, ANKA'nın bazı özelliklerini daha da geliştirmeyi düşündüklerini bildirdi.
Bayar, ''ANKA'' İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi projesinin bir tasarım geliştirme projesi olduğunu ve geçen ay bu projenin son testlerinin yapıldığını hatırlattı. Bu testlerin içinde en az 18 saat havada kalma, gece iniş-kalkışların olduğunu anımsatan Bayar, ANKA'nın testlerden başarıyla geçtiğini ifade etti.

ANKA projesinin tasarım-geliştirme safhasını da başarıyla tamamladığını vurgulayan Bayar, bundan sonraki sürecin seri üretim olduğunu kaydetti.
Bu durumla ilgili olarak TAI ile sözleşme görüşmelerinin devam ettiğine dikkati çeken Bayar, ''Önümüzdeki bir iki ay içerisinde TAI ile sözleşme imzalayacağımızı düşünüyorum. Bunlar seri üretim uçakları olacak. Tasarım-geliştirme uçaklarından biraz daha ileri bir tasarım ve versiyon olacak. Bazı özelliklerini daha da geliştirmeyi düşünüyoruz ama bugün itibariyle ANKA uçağımız olgunlaşmış ve başarılı bir insansız hava aracıdır'' diye konuştu.

''Milli Piyade Tüfeği özgün bir silah''

Bayar, soru üzerine, ''Mehmetçik'' silahının Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun üzerinde çalıştığı bir silah olduğunu ve bunun Milli Piyade Tüfeği ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Milli Piyade Tüfeği projesinde geliştirilen silahın tamamen özgün olduğunun altını çizen Bayar, ''Milli Piyade Tüfeği kendi tasarımımızla geliştirdiğimiz, şu anda kalifikasyon testlerine tabi tuttuğumuz bir silah. Bu silahı henüz kamuoyuyla paylaşmış bir değiliz'' dedi.
Bayar, ayrıca, test süreçlerinin tamamlanmasının ardından silahın kamuoyuyla paylaşılacağını ifade ederek, silahın tamamen Türkiye'ye özgü olduğunun görüleceğini ifade etti.

Kaynak: AA
 
Dünyanın gözleri, ATAK helikopterinde!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözbebeği ATAK helikopterleri, dünya devlerinin yakın takibinde... Yerli üretim ATAK, Güney Kore'deki ihalede özgün teknolojisi ile bir çok ülkenin dikkatini çekti.

ATAK helikopteri, dünya devleriyle yarışıyor. ATAK helikopteri, Güney Kore 'de devam eden Taarruz Helikopteri ihalesinde bütün test ve değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamladı.

Amerika helikopterlerine taş çıkartan yerli üretim ATAK, Güney Kore'deki ihalede son üç firma arasına girmeyi başardı.

İhale hala devam ediyor ancak TUSAŞ tesislerinde üretimi tamamlanan ATAK, özgün teknoloji ve alt sistemleriyle şimdiden bir çok ülkenin gündem maddeleri arasında.

TSK 'nın taarruz ve keşif helikopteri ihtiyacını karşılamak amacıyla üretilen ATAK, dünyada kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olma unvanına sahip.

T129 olarak anılan ATAK, ilk uçuşunu 17 Ağustos 2011'de gerçekleştirdi. Test uçuşu kapsamında 2 bin saate yakın uçuş ve yer testi gerçekleştirildi.

Dünyanın ilgi gösterdiği helikopterler, 2013 yılından itibaren TSK tarafından da aktif olarak kullanılmaya başlanacak.
 
Savunma sanayiinde sınıf atladık

lnzr0.jpg


Savunma sanayinde ihtiyaç duyulan silah ve teçhizatlar yerli kaynaklarla üretilir hale geldi.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye’nin kendi imkanlarıyla savaş gemisi yaptığı, helikopterin yazılımını geliştirdiğini söyledi. Prototipi hazırlanan milli tank Altay’ın ise seri üretimine başlanacak.

Türkiye savunma sanayi alanında sınıf atladı, devler ligine yükseldi. Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, hayata geçirilen projelerin Türkiye'nin savunma sanayinde bağımsızlık hedefinin öncü projeleri olduğunu söyledi. BUGÜN'e konuşan Bayar, 14 Mayıs 2004 tarihinde toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin başlattığı projelerle, yurtdışı alımın terk edilerek yerli teknolojilerin geliştirilmeye başlandığını kaydetti.

3. ÜLKELERE PAZARLANACAK

İcra Komitesi'nin Milli Gemi-MİLGEM projesini başlatma kararı aldığını ifade eden Bayar, "Böylelikle kara, deniz ve hava alanlarındaki temel platform projelerimiz milli tasarımlar yoluyla gerçekleştirilmeye başlanmıştır" dedi. Bayar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan 59 adet taarruz taktik ve keşif helikopterinin üretimini hedefleyen ATAK Projesi ile ülkenin etkin vuruş gücüne sahip ve ileri teknoloji ürünü ekipmanlarla teçhiz edilmiş modern savaş helikopterlerine sahip olacağını vurguladı. Proje kapsamında, Türk savunma sanayi imkanları ile geliştirilmiş milli görev bilgisayarı ve yazılımlarının da helikopterlere entegre edildiğini belirtti. Bayar, üçüncü ülkelere pazarlama ve satış hakkı elde edildiğini de sözlerine ekledi.

ALTAY TANKI DÖNÜM NOKTASI OLDU

Altay projesinin teknik destek sağlayıcısı, Güney Koreli Rotem. Tankın tasarım, geliştirme, prototip imalatı, test ve sertifikasyon aşamalarının tamamlanması için Otokar ve Rotem birlikte çalışıyor. Prototipler üretildikten sonra seri üretim için tekrar ihaleye çıkılacak. Aracın Volkan-III tank atış kontrol sistemi ve tank komuta kontrol muhabere bilgi sistemi Aselsan tarafından tasarlanacak ve üretilecek. 120mm'lik 55 kalibre ana silah sistemi, Hyundai-Rotem kanalıyla teknoloji transferi yapılarak MKE tarafından,modüler zırh paketi ise Roketsan tarafından üretildi. Murad Bayar, ALTAY tankını kara platformları projelerinde bir dönüm noktası olarak nitelendirebileceğini ifade etti.

KIRIKKALE'DE ÜRETİLECEK

Dışa bağımlılıktan kurtulduğumuz bir diğer teknoloji ise Atış Kontrol Sistemi alanında oldu. Bu sistem SSM-ASELSAN arasındaki Tank Atış Kontrol Sistemi Sözleşmesi kapsamında milli olarak geliştirildi. Yine ASELSAN tarafından Komuta Kontrol Sistemi, Tank Komuta Kontrol Muhabere Bilgi Sistemi sözleşmesi kapsamında milli olarak yapıldı. ALTAY Projesi kapsamında, Güney Koreli ROTEM firmasının teknik desteği ile ROKETSAN'a zırh tasarım ve üretim yeteneği kazandırıldı. Bayar, ALTAY Projesi ile MKEK'nda 55 kalibre ana silah üretim yapılabilir hale gelindiğinin altını çizerek, silah sistemlerinin MKE Kırıkkale Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında imal edileceğini vurguladı.

İHA'LAR 2013'DE GÖREVDE

Bayar, 2000'li yılların başından itibaren İHA sistemlerinin dünyada çok hızlı geliştiğini hâlihazırda insanlı hava araçlarıyla icra edilen birçok uygulamanın İHA sistemleriyle yapılır hale geldiğini vurguladı. 2004'te başlatılan İHA sistemleri üretim çalışmaları ile ANKA, Karayel ve Çaldıran İHA sistemlerinin bu yıldan itibaren TSK envanterine girmeye başlayacağını belirtti.

TSK ve ilgili diğer kamu kurumlarının bütün İHA sistemleri ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanacağına işaret eden Bayar, "Bu kapsamda, sistemlerin kabiliyetlerini artıran, kritik yeteneklere yönelik ARGE projelerini etkin bir şekilde destekliyoruz. Ankara'da kurulması planlanan Kazan Havacılık ve Uzay Sanayi Kümelenmesi dünyanın sayılı havacılık ve uzay merkezlerinden biri olmaya aday. İHA sistemlerine yönelik bir Test ve Eğitim Havaalanı'nın oluşturulması temel hedeflerimizden biri" dedi.

SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ PROJELER

Murad Bayar, sınırların güvenliğine ilişkin bugüne kadar elektrooptik sistemler, kara gözetleme radarları, dinleme kestirme sistemleri, mini insansız hava araçları gibi birçok teknolojinin geliştirilmesine yönelikmuhtelif projeler gerçekleştirildiğini vurguladı. Ancak, bu teknolojilerin daha entegre bir şekilde kullanımını temin etmek için bu çalışmalara ilave olarak kapsamlı bir fizibilite çalışması gerçekleştirildiğini kaydetti

SAHİL GÖZETLEME RADAR SİSTEMİ

Deniz sınırlarımızın güvenliğine için Sahil Gözetleme Radar Sistemi projesinin başlatıldığını anlatan Bayar şunları dile getirdi: "Geçtiğimiz yıl içinde ihale çalışmaları tamamlanan proje kapsamında ülkemizdeki sivil ve askeri tüm kuruluşların teknik kapasiteleri bir araya getirilerek entegre bir sahil güvenlik sistemi kurulacaktır. Projede kullanılacak radarlar, gece ve gündüz görüş sistemleri ve komuta kontrol yazılımları milli sanayimiz eliyle geliştirilmektedir." Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca hava savunma sistemi özgün geliştirme ve tedarik projeleri yürütüldüğünü belirten Bayar, "Bu kapsamda, alçak irtifa ve çok kısa menzilde görev yapan Kaideye Monteli Stinger (KMS) Projesi tamamlanmış ve sistemler TSK envanterine girmiştir.

YAZILIMLAR TÜRKİYE'DEN

Kara Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 50 kesin ve 41 opsiyonel taarruz ve taktik keşif helikopterinin, milli imkânlarla geliştirilecek yazılım ve donanım ürünlerinin bir araya getirilmesiyle Türkiye'de üretilmesi projenin ana hedefi. Test uçuşları Türkiye'de gerçekleştirilen ve üretim bandından çıkan helikopterlerin gövde, motor ve pervanesi İtalya'dan geldi. Görev bilgisayarı ve seyrüsefer sistemleri ise milli imkânlarla üretildi.

ALTAY TANKI DÖNÜM NOKTASI OLDU

Altay projesinin teknik destek sağlayıcısı, Güney Koreli Rotem. Tankın tasarım, geliştirme, prototip imalatı, test ve sertifikasyon aşamalarının tamamlanması için Otokar ve Rotem birlikte çalışıyor. Prototipler üretildikten sonra seri üretim için tekrar ihaleye çıkılacak. Aracın Volkan-III tank atış kontrol sistemi ve tank komuta kontrol muhabere bilgi sistemi Aselsan tarafından tasarlanacak ve üretilecek. 120 mm'lik 55 kalibre ana silah sistemi, Hyundai-Rotem kanalı ile teknoloji transferi yapılarak MKE tarafından, modüler zırh paketi ise Roketsan tarafından imal edilecek.

MİLGEM

MİLGEM projesinde üretimi yapılacak 6 Korvet’in maliyeti 1,5milyar doları buluyor. İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda üretilen Heybeliada korveti hizmete alındı. Büyükada'nın inşası ise sürüyor.

Alıntıdır.
 
Durduramıyoruz cihan devleti geliyor Maşllah İnşallah :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,655
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Geri
Üst