HADRDISK OKUMUYOR

butcher

Üye
Katılım
20 Ara 2011
Mesajlar
89
Puanları
1
arkadaşlar merhaba 500gb lık bir hard diskim var bilgisayar okumuyor daha doğrusu aygıt ve yazılar kısmında cihazı görüyor fakat bilgisayarın içinde kısayolu oluşmuyor giremiyorum sorun nedir acaba başka bir bilgisayarda ise görüyor fakat açılmıyor
 
Aynı sekilde basima gelmisti buyuk ihtimalle yazilimsal bir sorun.Benim cihazı servise goturmustum.Bunda bir sorun yok normal calisiyor diye servis raporu duzenleyip geri verdiler.O arada sorunu halletmisler tabi.Uyaniklar raporu da birkac kez ariza yaparsa degistirmemek icin veriyorlar :)
 
bilgisayarımda hard disk surucusu görunuyorsa ve tıkladıgında biçinlendirme felan yada hıç girmiyorsa hard disk virusden dolayı hasar görmus eğer hard disk in beyni yanmamısa aşagıdaki yöntem işe yarar ben daha önce denedim iyi son ç aldım

>Başlat >Donatılar >Komut İstemi >cmd yazın >komut isteminde chkdsk yazın
ENTER tuşuna basarak disk hatası denetimini gerçekleştirin. Bu şekilde; bozuk bölüm, kayıp küme, çapraz bağlanmış dosya ve dizin hatalarına ilişkin sorunlar, hatalar bulunursa windows bunları onarmaya çalışacaktır.
Disk Hatası Denetimi bittikten sonra;

Exit code (çıkış kodu) ve Description (Hatanın tanımı) nı içeren bir rapor çıktısı ekranınıza gelecektir.
 
Harddiski yeni almışsanız biçimlenmemiş bir harddisk olduğundan bilgisayar donanım olarak görür fakat kullanamazsınız. Kullanmak için Harddiski biçimlemeniz gerekir. Bunun için xp için söylüyorum bilgisayarımı sağ tıklayın yönet deyin gelen ekranda disk yönetimine tıklayın ve harddiskinizi seçerek biçimlendirin biçimlendirdikten sonra bilgisayarımda yeni bir sürücü açılacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,828
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst